Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Yoko Ono sa nepozdával názov baru v Hamburgu

Yoko Ono Foto: TASR/AP

Vdova po exBeatleovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono, ktorá napadla názov - priveľmi podobný jej menu a priezvisku - súdnou cestou.

Hamburg 18. augusta (TASR) - Hamburský podnik Yoko Mono Bar musí po 17 rokoch zmeniť svoj názov. Ako vyplýva z dnešného vyjadrenia hovorcu tamojšieho súdu, zmenu si vynútila vdova po exBeatleovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono, ktorá napadla názov - priveľmi podobný jej menu a priezvisku - súdnou cestou.

Krajinský súd v Hamburgu dal žalujúcej za pravdu a vydal ešte 12. júla príslušné predbežné opatrenia vrátane hrozby pokuty vo výške viac ako 250.000 eur.

Jens Kristian Peichl, právny zástupca majiteľa baru Nimu Garousa-Poura, považuje rozhodnutie súdu za mylné tvrdiac, že o zámene nemôže byť v tomto prípade ani reči. Práve preto mieni verdikt justície napadnúť. Predbežné opatrenie súdu však v podniku zatiaľ rešpektujú a meno Yoko prelepili.

Aj tak je však budúcnosť podniku viac ako otázna, a to nemá na svedomí Yoko Ono.

Od uplynulého víkendu je bar uzavretý v dôsledku dlhoročného sporu medzi majiteľom zariadenia a prenajímateľom jeho priestorov, ktorý vypovedal Garousovi-Pourovi nájomnú zmluvu, potvrdil jeho advokát.