Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Návštevník výstavy poškodil sprejom portrét kráľovnej Alžbety II.

Portrét britskej kráľovnej Alžbety II. od pôvodom austrálskeho umelca Ralpha Heimansa vo Westninsterskom opátstve. Foto: TASR/AP

Bezpečnostní pracovníci zadržali 41-ročného muža vo Westminsterskom opátstve.

Londýn 13. júna (TASR) - Londýnska polícia zatkla muža, ktorý dnes farbou znehodnotil portrét britskej kráľovnej Alžbety II. Informovala o tom agentúra Reuters.

Maľba od pôvodom austrálskeho umelca Ralpha Heimansa je súčasťou výstavy usporiadanej pri príležitosti 60. výročia kráľovninej korunovácie v roku 1953.

"K incidentu došlo dnes okolo poludnia, keď jeden z návštevníkov chrámu sprejom poškodil portrét panovníčky vystavený v kapitule. Obraz bude možné znovu vidieť až po tom, ako ho reštaurátori zrenovujú," uviedol hovorca Westminsterského opátstva, ktorého oficiálny názov je Kolegiálny kostol sv. Petra.

Podľa vyjadrenia londýnskej mestskej polície bezpečnostní pracovníci zadržali 41-ročného muža na mieste činu pre podozrenie z trestného činu úmyselného poškodzovania cudzieho majetku. Momentálne sa nachádza na polícii, kde sa podrobuje výsluchu. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy.