Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

VIDEO: Vládny špeciál Tupolev čaká posledný let do leteckého múzea

Na archívnej snímke pohľad na vládny špeciál TU-154M. Foto: TASR - Michal Svítok

Bývalé letky, ktoré si pamätajú ešte časy federácie, počítajú svoje posledné dni na letisku.

Bratislava, 18. augusta (TABLET.TV) – Na niekdajší symbol slovenskej letky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Tupolevy, sa po viac ako dvoch desaťročiach dnes pozerá s obdivom ako na vzácny historický unikát v slovenskej trikolóre s tisíckami nalietaných kilometrov a letových hodín.

Ako informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková, jeden z bývalých vládnych špeciálov je na dráhach letiska v Bratislave poslednýkrát. „Máme tu dva Tupolevy, ktoré takto už nikdy v živote nebude možné vidieť vedľa seba,“ uviedla pre TABLET.TV.

Podľa Maroša Marka z portálu Slovak Aviation možno konštatovať, že slovenský vládny Tupolev je v súčasnosti posledným lietajúcim v rámci celej Európskej únie. „Tupolev spotrebuje napríklad 5 ton paliva na hodinu. Moderné Airbusy pritom spotrebujú okolo dvoch ton na jednu hodinu. Drahá je ich údržba a problém je aj s ich náhradnými dielmi,“ objasnil.

Jedna letová hodina vyšla ministerstvo vnútra takmer 5000 eur. „Tučko“ malo kapacitu 116 sedadlových miest a letelo rýchlosťou 850 km/h. Lietadlo bolo predovšetkým na stredné a dlhé vzdialenosti. Jeho prevádzka bola nákladná a aj keď oba Tupolevy dokopy nenalietali v skutočnosti toľko, na koľko sú konštruované, odchádzajú do leteckého dôchodku.



Spomínať bude aj letuška vládneho špeciálu Anna Gorodovová. V oblakoch pracuje takmer polstoročie svojho života. „Mám odlietaných 20-tisíc letových hodín a k tomu adekvátne 20 miliónov letových kilometrov. Prelietala som skoro celý svet,“ uviedla v rozhovore.

Podľa hovorkyne letiska majú obe lietadlá za sebou prelety najvýznamnejších štátnych činiteľov. „Nie sú to bežné lietadlá. Majú v sebe miestnosť pre sprchu napríklad, miestnosť pre hlavného cestujúceho, miestnosť pre sprevádzajúci personál,“ priblížila interiérové vybavenie lietadla.