Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Užite si perfektnú prímorskú dovolenku v Chorvátsku a Bulharsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sú stále lákavými tipmi na príjemnú prímorskú dovolenku či už vo dvojici, samostatne alebo s deťmi.

Bratislava 13. apríla (OTS) - Chorvátsko a Bulharsko vám počas leta poskytne teplú podnebnú klímu v bezpečnom a cenovo dostupnom prostredí. Práve tieto výhody ich vo svetových rebríčkoch držia na popredných miestach.

Bulharsko toho ponúka viac než dosť!
Krásne pláže sú len jeden z mnohých dôvodov, čo dovolenka v tejto krajine turistom každoročne ponúka. Nie je to len o opaľovaní na pláži a kúpaní v mori. Bulharsko je krajinou s rozmanitou históriou, luxusnými kúpeľnými strediskami a dominantnými pamiatkami po vplyve gréckej či rímskej kultúry. Túto prímorskú oblasť lemujú zelené stráne, bohaté riečne údolia, jaskyne a predovšetkým pobrežia Čierneho mora. Bulharsko je už dlhodobo známe cenovou dostupnosťou pri vysokej kvalite služieb. Preto ak hľadáte lacné dovolenky, doprajte si dovolenku v bulharských destináciách Primorsko, Nessebar či Zlaté piesky.

Vedeli ste, že obľúbené destinácie v Bulharsku sa razom dokážu zmeniť na dobrodružné exotické prostredie? Pýtate sa ako? O prívale exotickej atmosféry vás presvedčí návšteva balkánskeho safari na brehoch priehrady Achelo.

Ďalším z netradičných dovolenkových vyžití v Bulharsku je aj pobyt vo vodnom parku Aktion na Slnečnom pobreží. Milovníci adrenalínových zážitkov sa radi spustia tobogánom Voľný pád. Čoraz obľúbenejšou sa stáva aj okružná plavba loďou okolo balkánskeho pobrežia.

Presvedčili sme vás, aby bola vaša tohtoročná dovolenka v Bulharsku? Krajine rozmanitosti a nádhernej prírody? Nečakajte, kým sa všetko vybookuje a rezervujte si ešte dnes ubytovanie v jednom z najlepších hotelov v Bulharsku, kde si výborne oddýchnete a taktiež zabavíte vďaka skvelým animačným programom.

Kam v Chorvátsku? Odporúčame tradičnú a tak rozmanitú Makarskú riviéru
Množstvo športových, relaxačných, ale aj poznávacích zážitkov sa vám naskytne v akejkoľvek obľúbenej chorvátskej destinácii. Letným turistickým centrom sa každoročne stáva mesto Makarska. Sú tu výborné podmienky na turistiku, vodné športy, a tak sa vám dovolenka na Makarskej riviére okamžite zapáči. Obklopujú ju vysoké pohoria a nádherné lesné scenérie. Jedným z obľúbených fakultatívnych výletov je aj návšteva prírodného parku Biokovo.

Hlavne pre tieto prírodné krásy si doprajte tradičnú prímorskú dovolenku aspoň v jednej z nádherných európskych destinácií.