Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

V Trnave sa chystá slovenský online rekord v cucaní pikaa

Ilustračné foto Foto: TASR/ AP

Táto retro sladkosť dokáže na 15 minút nemožné v období najväčšieho zhonu odskočiť si do detstva.

Trnava 16. decembra (TASR) – Ustanovujúci slovenský online rekord v hromadnom cucaní pikaa ako protest proti predvianočnému zhonu chcú vytvoriť v nedeľu 17. decembra. Centrum bude v trnavskej City Arene, ale pripojiť sa môže každý, kto v čase od 16.30 do 16.45 hodiny siahne po tube sladkého kondenzovaného mlieka, spraví fotku alebo video a hneď ho bude zdieľať na sociálnych sieťach s hashtagom #jauzcucam.

"Až 18.000 Slovákov o našu akciu prejavilo záujem, a tak sme sa rozhodli pokúsiť o oficiálny slovenský online rekord," uviedla organizátorka Jana Pekárková z Cube Studio Trnava. Na online cucanie sa prihlásili podľa nej aj Slováci žijúci v zahraničí, najmä v Prahe, ale aj v Rotterdame, v Londýne a Štrasburgu.



Keďže organizátori sú z Trnavy, bude hlavné „epiCUCentrum“ udalosti v Trnave. Domáci môžu na 15 minút zastaviť vianočný zhon spoločným cucaním na prízemí nákupného centra. "Ale je jedno, kde sa bude cucať. Môže to byť vaňa, strecha domu, autobus, Lomnický štít či vianočné trhy. Cieľom je užiť si okamih. Ak má byť na Vianoce niečo husté, tak nech to nie je atmosféra, ale radšej to pikao," povedala Pekárková. Dodala, že organizátori veria, že táto retro sladkosť dokáže na 15 minút nemožné v období najväčšieho zhonu odskočiť si do detstva.