Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Thajské šestorčatá dostali mená podľa automobilových značiek

ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Tri dievčatá a traja chlapci sa narodili začiatkom mája 29-ročnej matke z Bangkoku, ktorá podstúpila umelé oplodnenie. Až dnes ich však predstavili verejnosti.

Bangkok 6. júla (TASR) - Thajské šestorčatá dostali mená podľa obľúbených automobilových značiek svojich rodičov, oznámili noviny Bangkok Post.

Tri dievčatá a traja chlapci sa narodili začiatkom mája 29-ročnej matke z Bangkoku, ktorá podstúpila umelé oplodnenie. Až dnes ich však predstavili verejnosti. Ide o vôbec prvý známy prípad šestorčiat narodených v Thajsku.

Šťastní rodičia ako typickí zástupcovia bangkockej strednej triedy pomenovali vytúžené ratolesti podľa svojich obľúbených áut. Dievčatá dostali mená Audi, Fortune (Toyota Fortuner) a Mini, zatiaľ čo chlapci Porsche, Volkswagen a Fiat.

Novorodenci dostali aj seriózne oficiálne mená, pod ktorými ich zapísali do matriky. Ich neformálne prezývky ich však podľa thajskej tradície budú sprevádzať po celý život v styku s rodinou a priateľmi.

Po narodení šestorčiat museli rodičia, ktorí sa o splodenie dieťaťa neúspešne pokúšali dlhé roky, požiadať o pomoc príbuzných a najať si tri pestúnky. "Prvé týždne doma boli veľmi chaotické," priznáva 37-ročný otec.

Bábätkám sa darí dobre a z nemocnice ich prepustili už dva týždne po narodení. Jedno dievčatko je však pre nízku hmotnosť stále pod špeciálnym lekárskym dozorom.