Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Taomi a horhi vydávajú spoločne dva nové single iRiS a Uhol pohľadu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mladí raperi z východného Slovenska hudobne spolupracovali už v minulosti a vo veľkej miere sa podieľali na prípravách a tvorbe posledného Taomiho albumu Echinacea.

Bratislava 1. marca (TASR) - Dvaja talentovaní umelci Taomi a horhi z Michaloviec prichádzajú s hudobným projektom iRis, ktorý aktuálne predstavujú Skladby Uhol pohľadu a rovnomenný singel iRiS. Fanúšikom ich predstavili v rámci minuloročnej jesennej šnúry československých koncertov Echinacea Tour. TASR o tom informovala PR manažérka Lenka Kajanovičová.

Mladí raperi z východného Slovenska hudobne spolupracovali už v minulosti a vo veľkej miere sa podieľali na prípravách a tvorbe posledného Taomiho albumu Echinacea, ktorý vyšiel v máji minulého roka. Spoločne si zaspievali na klubovom tracku Keď sám, tak neosamelý a neskôr sa predstavili naživo v rámci česko-slovenského turné k albumu.

"S Taomim sa poznáme necelé dva roky. Od začiatku bola naša spolupráca veľmi spontánna a všetky tracky vznikali počas minulého leta," opisuje spoluprácu horhi a dodáva: "Som veľmi rád, že do toho išiel so mnou a aj keď ešte nie som veľmi známy na slovenskej hudobnej scéne, v Amerike už o mne vedia."

horhi je začínajúci mladý talent, ktorý sa hudobnej produkcii venuje profesionálne na univerzite v Amerike. Minulý rok odpremiéroval svoj prvý singel, novinka iRiS odkazuje na reflexiu vlastného vnútra. "iRiS v latinčine reprezentuje dúhovku, no ja to vidím tak, že život nie je vždy farebný. Cover art predstavuje pokušenie, preto je na ňom vyobrazený diabol. Je to o pohľade, počúvaní a vnímaní svojho vnútra," objasnil Taomi.