Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Súdny proces s Darou Rolins odročili na 13. augusta

Speváčka Dara Rolins Foto: TASR/Štefan Puškáš

Celý prípad sa prerokúva opätovne od začiatku, pretože po druhom pojednávaní ho dostala na starosť nová sudkyňa Daniela Reifová.

Praha 9. júla (TASR) - Pojednávanie s Darou Rolins, ktorého predmetom je jej dopravná nehoda v českej metropole spred dvoch rokov, dnes Obvodný súd pre Prahu 2 odročil na 13. augusta. Vypovedať bude speváčka, ako aj policajtka, ktorá robila záznam z nehody, pri ktorej zahynul motocyklista.

Celý prípad sa prerokúva opätovne od začiatku, pretože po druhom pojednávaní ho dostala na starosť nová sudkyňa Daniela Reifová. Dnes si tak prítomní vypočuli obsah súdneho zápisu, ako aj výpovede svedkov a súdnych znalcov. Informovala o tom spravodajská webová stránka iDNES.cz.

Pôvodná sudkyňa JUDr. Zuzana Zápalková bola na podnet speváčkinho právnika Roberta Vladyku odvolaná pre zaujatosť. Všetky úkony, ktoré urobila odvolaná sudkyňa, sa teraz musia vykonať znova.

Dara Rolins 10. mája 2010 zrazila svojím autom Mercedes Benz 63-ročného Jindřicha Rotrekla, ktorý v zákrute pražskej ulice V Šáreckom údolí išiel na skútri. Muža previezli do pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel.

Až podľa v poradí druhého znaleckého posudku išla speváčka v protismere, a preto je za smrť vodiča zodpovedná.

Speváčkin advokát Vladyka dal vypracovať ďalší posudok, ktorý potvrdil závery toho prvého.

Za usmrtenie z nedbalosti hrozí Dare Rolins trest odňatia slobody od jedného do šiestich rokov.