Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

V španielskom mestečku posielajú neporiadnym psičkárom výkaly poštou

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na tento originálny spôsob, ako chodníky zbaviť psích výkalov, prišiel starosta mestečka neďaleko Madridu.

Madrid 10. júna (TASR) - Starosta španielskeho mestečka Brunete neďaleko Madridu prišiel na spôsob, ako chodníky zbaviť psích výkalov. Pomocou niekoľkých ochotných spoluobčanov ich začal zbierať a posielať poštou ako balíček adresovaný majiteľom psov.

Ako informoval španielsky denník El Mundo, čistota v mestečku sa viditeľne zlepšila a vďaka tejto iniciatíve sa z obecného rozpočtu ušetrí podstatná časť z tisícov eur, ktoré sa ročne vynakladali na odstraňovanie psích exkrementov - na vrecká i kontajnery na tento druh odpadu, ale aj na jeho zbieranie.

Starostovi v jeho snahách pomáhalo asi 20 dobrovoľníkov, ktorí si všímali majiteľov neupratujúcich výkaly po svojich psoch. Ich úlohou bolo podísť k majiteľovi a nenápadne v rozhovore zistiť, ako sa pes volá, koľko má rokov, akej je rasy.



Na základe týchto informácií potom na radnici vypátrali adresu majiteľa a poslali mu balíček s výkalmi jeho miláčika. Na balíku bola poznámka, že ide o stratený predmet. Vo vnútri bolo okrem kôpky exkrementov aj upozornenie, že za znečisťovanie verejného priestranstva hrozí pokuta.

El Mundo konštatuje, že ulice mestečka sú čistejšie. Samotní obyvatelia starostovu iniciatívu uvítali a od samého začiatku ju prijali s humorom.