Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Spievankovo videlo počas prvého víkendu vyše 28.000 divákov

Na snímke Mária Podhradská (vľavo) a Richard Čanaky (druhý sprava). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tvorcom snímky teda vyšla ambícia priniesť na plátna kín rozprávku, ktorá sa od predošlých titulov projektu Spievankovo odlišuje filmovejším spracovaním a veľkolepejším vizuálom.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Rodinný muzikál Spievankovo a kráľovná Harmónia potvrdzuje rekordný rok slovenskej kinematografie. Slovenský film v kinách nielen konkuruje, ale návštevnosťou aj prevyšuje veľkorozpočtové zahraničné blockbustre. Uplynulý víkend naše kiná ovládol film určený najmä pre rodiny s deťmi, ktorý vychádza z úspešného hudobného projektu. Počas prvého víkendu ho v kinách videlo viac než 28.000 divákov.

Tvorcom snímky teda vyšla ambícia priniesť na plátna kín rozprávku, ktorá sa od predošlých titulov projektu Spievankovo odlišuje filmovejším spracovaním a veľkolepejším vizuálom. Chytľavé pesničky v rozprávke dopĺňa hviezdne herecké obsadenie a filmový dej. "Nový film ponúka kvalitný a pútavý príbeh s vtipnými dialógmi a zaujímavým dejom. Vytvorili sme rozprávkovú krajinu Spievankovo, ktoré pôsobí naozaj čarovne," hovorí režisérka Diana Novotná.

Vo filmovej novinke sa okrem známych tvárí projektu - Spievanky a Zahrajka (Mária Podhradská a Richard Čanaky), a detských hercov objavujú napríklad Roman Pomajbo, Michal Hudák, Štefan Skrúcaný, Majo Labuda, Ady Hajdu či speváčka Mária Čírová.

Film Spievankovo a kráľovná Harmónia prináša do kinodistribúcie spoločnosť Itafilm od 12. októbra.

TASR informoval Marián Tesák, PR manažér distribučnej spoločnosti.