Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

V reakcii na útok v Barcelone sa na Twitteri objavili fotky zvierat

Muž číta španielske noviny s titulkami o teroristickom útoku v Barcelone, na ulici v Las Ramblas v Barcelone 18. augusta 2017. Foto: TASRAP

Ľudia tak reagujú na výzvy, aby na tejto sociálnej sieti nezverejňovali fotografie a zábery z miesta útoku na rušnej barcelonskej promenáde Las Ramblas.

Madrid 18. augusta (TASR) - Po štvrtkovom teroristickom útoku v španielskej Barcelone, pri ktorom zahynulo 13 ľudí, zaplavili Španieli Twitter fotografiami mačiek a iných spoločenských zvierat, napísal dnes britský denník Daily Mail.

Ľudia tak reagujú na výzvy, aby na tejto sociálnej sieti nezverejňovali fotografie a zábery z miesta útoku na rušnej barcelonskej promenáde Las Ramblas, kde vo štvrtok popoludní doposiaľ neznámy páchateľ narážal dodávkou do ľudí, pričom 13 z nich usmrtil a 130 zranil.

Cieľom zverejňovania príjemných fotografií, z ktorých k viacerým sú pripojené hashtagy ako #TodosConBarcelona alebo #FuerzaBarcelona, je neumožňovať vrahom tešiť sa z "preliatej krvi a spôsobenej bolesti".

Niektorí používatelia Twitteru tvrdia, že fotografie zvierat zverejňujú preto, aby sa zabránilo zdieľaniu fotografií zobrazujúcich násilie, iní preto, aby sa k páchateľom útoku nedostali užitočné informácie.