Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Pri poslednom behu s býkmi v španielskej Pamplone sa zranilo šesť ľudí

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Hovorca nemocnice v meste Navarra uviedol, že všetci šiesti zranení utrpeli pomliaždeniny. Po celkovo ôsmich behoch ošetrili tohto roku v nemocnici 28 ľudí, z toho dve osoby nabrali na rohy býky.

Pamplona 14. júla (TASR) - Šesť osôb utrpelo zranenia pri sobotňajšom, v poradí ôsmom a zároveň poslednom tohtoročnom behu s býkmi v španielskom meste Pamplona, kde sa konajú slávnosti sv. Fermína. Ani jedného zo zranených nenabrali býky na rohy, informovala agentúra AP.

Hovorca nemocnice v meste Navarra Tomás Belzunegui uviedol, že všetci šiesti zranení utrpeli pomliaždeniny. Po celkovo ôsmich behoch ošetrili tohto roku v nemocnici 28 ľudí, z toho dve osoby nabrali na rohy býky.

Býky pri tohtoročnom poslednom a zároveň najrýchlejšom behu prekonali 850-metrovú vymedzenú trasu vedúcu kľukatými uličkami Pamplony za dve minúty a 12 sekúnd. Za priemerný sa považuje čas okolo troch minút.

Každý rok sa počas behu s býkmi uličkami Pamplony zraní 50-100 ľudí. Od roku 1911 si beh s viac ako pol tony vážiacimi zvieratami vyžiadal aj 15 obetí na životoch. Zatiaľ posledný smrteľný prípad zaznamenali v roku 2009, keď zomrel 27-ročný Španiel.