Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Slováci dobýjajú svet so sociálnou sieťou Post 2 Heart

Foto: Post 2 Heart

Slováci spustili sociálnu sieť, aká tu ešte nebola. Hneď v prvých dňoch po spustení prilákala tisíce nových používateľov z rôznych kútov sveta.

Bratislava 22. mája (OTS) - Po viac než dvojročnom vývoji spustila skupina mladých nadšencov z Bratislavy sociálnu sieť Post 2 Heart, ktorá je prispôsobená predovšetkým pre rodiny s deťmi a všetko, čo je ich srdcu blízke. Hneď v prvých dňoch po spustení prilákala tisíce nových používateľov z rôznych kútov sveta a počet registrácií každým dňom rastie.
Tvorcovia siete sú presvedčení, že za tento úspech vďačia predovšetkým jedinečnej rodinnej koncepcii a možnosti vytvárania Virtuálnych profilov.

Chceli sme, aby sa Post 2 Heart stala miestom, kde sa neboja ísť rodičia s deťmi, ani ich tam pustiť samé. Som veľmi rád, že sa nám to zatiaľ úspešne darí. Zdá sa, že sme trafili do čierneho“, konštatoval Michal Filc, manažér a investor ambiciózneho slovenského start-upu.

Na rozdiel od ostatných sietí môžu na Post 2 Heart bez obáv komunikovať všetci, bez ohľadu na svoj vek. Rodičia preto s obľubou vytvárajú pre svoje ratolesti profily typu „Dieťa“ so špeciálnymi vlastnosťami. Najmladším deťom a bábätkám tvoria fotoalbumy a denník, kam im píšu ich zážitky, prvé slová, aby im takto zaznamenané detstvo neskôr mohli odovzdať ako hotovú „kroniku detstva".
Podobne si niektorí učitelia na hodinách informatiky vytvorili profil svojej triedy, v ktorom má každý žiak vlastný profil typu „dieťa“. Učitelia ich následne učia zodpovednému zdieľaniu informácií na internete, komunikácii, spôsobe nastavovania a využívania sociálnych sietí.

V sieti Post 2 Heart sa ocitnete v jednom z dvoch virtuálnych svetov - Zem alebo Nebo. V pozemskom svete môžete komunikovať s rodinou, priateľmi, alebo aj s úplne cudzími ľuďmi a to cez tematické chatové „Brány“.

Do svojho nadpozemského virtuálneho „Neba“ si môžete priradiť zosnulých blízkych, ale aj domácich miláčikov či neživé „srdcovky“ ako svoje prvé auto a podobne. Následne im môžete zapáliť virtuálnu sviečku, poslať im do Neba správu, ktorú neuvidí nik iný, alebo si len občas zaspomínať prezeraním fotografií.

Obľúbené „Virtuálne profily“ si používatelia vytvárajú najmä pre známe osobnosti a domácich miláčikov. Vízii o rodinnej sieti je prispôsobený aj reklamný priestor. Tvorcovia dôkladne selektujú inzerentov tak, aby sa na ich sieti neobjavil obsah, ktorý je nevhodný pre deti a maloletých.
Nová sieť oslovila aj Zoologické záhrady, ktoré svojím obľúbeným zvieratám do popisov postupne priraďujú samostatné QR kódy s priamym internetovým odkazom na ich virtuálne profily. Po načítaní kódu telefónom sa tak dostanete priamo na virtuálny profil zvieratka s aktuálnymi informáciami, fotografiami a podobne. Zoologické záhrady sa môžu navzájom spájať podľa výmeny zvierat. Budú tiež môcť prepájať ich rodokmene, vytvárať vzájomné priateľstvá, fan kluby a mnoho ďalších možností.
Za sociálnou sieťou stojí firma Post 2 Heaven s.r.o., ktorú špeciálne pre tento projekt založili štyria partneri: Robert Mlčúch, Rastislav Nemčovský, Selim Hikmet a Michal Filc.

Po technologickej stránke ju navrhol, zrealizoval a spravuje Martin Ille z renomovanej bratislavskej spoločnosti Brown s.r.o. Partnerom pre správu a pripojenie serverov je pán Juraj Grexa.
Informácie pre média, logo a pod.: http://www.post2heart.com/press
web: http://www.post2heart.com