Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Slováci na internete hľadali počas roka lásku aj Matoviča

Foto: TASR/AP

Výsledky naznačujú, že Slovákov počas uplynulých 12 mesiacov trápila najmä láska, zdravie a financie.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Ako zbaliť babu a čo je to láska. Aj to sú otázky, na ktoré Slováci v priebehu roka 2012 hľadali odpovede na internete.

Vyplýva to zo štatistiky vyhľadávača Google, ktorý vypracoval niekoľko rebríčkov na základe 1,2 trilióna vyhľadávaní v 146 rôznych jazykoch.

Výsledky naznačujú, že Slovákov počas uplynulých 12 mesiacov trápila najmä láska, zdravie a financie. Vo virtuálnej sieti sa pokúšali zistiť, ako sa správne bozkávať alebo ako otehotnieť, či to, ako prestať fajčiť a začať podnikať. Nadpriemerný počet Slovákov v tomto roku tiež hľadal návod, ako si uviazať kravatu.

Hoci bol v tomto roku zaznamenaný zvýšený záujem o parlamentné voľby, po ktorých došlo k zmene moci, v rebríčku vyhľadávaných politikov dominovali opoziční poslanci. Najhľadanejším bol líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, nasledovaný ministrom financií Petrom Kažimírom a Luciou Nicholsonovou (SaS).

Medzi celebritami sa darilo najmä Majkovi Spiritovi či Egovi, no medzi nich sa do prvej trojky vtesnal cyklista Peter Sagan. Ten kraľoval v rebríčku najhľadanejších športovcov pred tenistkami Dominikou Cibulkovou a Danielou Hantuchovou.

Spomedzi médií hľadali Slováci v roku 2012 najčastejšie weby Topky, SME a Nový Čas.