Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Magazín

TV REPORTÁŽ: Teroristické útoky neodrádzajú dovolenkárov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Po nedávnych teroristických útokoch v krajinách, ktoré mnohí považovali za relatívne bezpečné turistické destinácie, mnohí prehodnocujú svoje plány na letné dovolenky.

Bratislava 7. apríla (TABLET.TV) – Napriek možným hrozbám teroristických útokov v krajinách, kam mnohí cestovali počas leta na dovolenky, cestovné kancelárie neobmedzili svoje ponuky v tohtoročných katalógoch.

Jednou z pozitívnych zmien sú však ceny. Tie sa stali lákadlom pre turistov, takže letná dovolenka napríklad v Egypte vo viachviezdičkovom hoteli v luxusnom rezorte vyjde oveľa lacnejšie, ako podobný pobyt na Slovensku.
Pri cestách do cudziny však ministerstvo zahraničných vecí varuje najmä pred miestami, v ktorých priamo zúria vojnové konflikty.

Ak sa teda nechcete uspokojiť s tradičnými európskymi dovolenkovými destináciami, ostražitosti nie je nikdy dosť. Najmä ak chcete tráviť voľné chvíle mimo bezpečných rezortov.

Ministerstvo zahraničných vecí SR ponúka na svojej stránke aktualizované informácie, ktoré súvisia so situáciou v jednotlivých krajinách, kde hrozí možné riziko. Podrobnejšie na www.mzv.sk.