Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

V Rakúsku sa počas víkendu postarali o rozruch hady na úteku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Daniel Veselský

Muž na prechádzke sa na poľnej ceste neďaleko mestečka Stockerau takmer potkol o hada. Už v sobotu večer vydesil iný had ženu z Villachu, ktorá na plaza narazila vo svojom byte.

Viedeň/Stockerau/Villach 25. júna (TASR) - O rozruch sa počas víkendu postarali v dvoch rakúskych lokalitách hady.

Muž na prechádzke sa dnes ráno na poľnej ceste asi 700 metrov od dolnorakúskeho mestečka Stockerau takmer potkol o hada. Odborníci, ktorí sa po alarmovaní polície dostavili na miesto, konštatovali, že ide o pytóna kráľovského.

Had, ktorý meral asi 120 cm, bol mierne dehydrovaný. Skončil po profesionálne zabezpečenom prevoze bez zranení v teráriu a napokon v známom Dome morí (Hazs des Meeres) vo Viedni.

Po majiteľovi plaza, ktorý nepatrí medzi jedovaté hady, pátrajú rakúski policajti, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Už v sobotu večer vydesil iný had o dĺžke asi 50 centimetrov ženu z Villachu v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko, ktorá na plaza narazila vo svojom byte.

O plazovi oranžovo-žltej farby vysvitlo, že ide o mláďa istého druhu nejedovatej užovky vyskytujúcej sa na americkom kontinente, ktoré zrejme ušlo z terária.

Tento had našiel dočasné útočisko v špecializovanej ZOO v Klagenfurte.