Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Raj pre surferov bude tento víkend v areáli na Divokej Vode

Priaznivci surfingu a vodných športov sa už tento víkend budú koncentrovať na Divokej Vode.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Bratislava má novú športovú atrakciu. Surfovanie na umelej riečnej vlne už tento víkend otestujú jazdci v rámci River Surf Campu, ktorý sa uskutoční od dnešného podvečera do 19. augusta v areáli Divoká Voda v Čunove.

Priaznivci surfingu a vodných športov sa už tento víkend budú koncentrovať na Divokej Vode. Čunovský areál, celosvetovo známy svojimi kanálmi divokej vody, na ktorých sa pravidelne uskutočňujú svetové a európske preteky vo vodnom slalome a raftingu, rozšíril ponuku atraktívnych vodných športov. Okrem už zabehnutého raftingu, SUPu, kajaku, wakeboardingu či vodných skútrov už čoskoro otvorí umelú riečnu vlnu na surfovanie. Nedočkavci však môžu využiť jedinečnú príležitosť zajazdiť si už tento víkend počas prvého River Surf Campu Čunovo.

Areál Divoká Voda sa pre surferov otvorí v piatok o 18. h, keď bude jazdenie prístupné verejnosti. V sobotu (18. 8.) sa bude jazdiť celý deň, od 10. do 20. h, kedy budú jazdy spestrovať ukážky jazdenia. O 19. h vyvrcholí večer exhibíciami v surferskej komunite známych jazdcov Tomáša Hafnera, Jopyho, Paskala, Maroša Nemca a Josefa Bauera. Komu by sa vody málilo, jedinečnú šancu zajazdiť si na jedinej umelej surferskej vlne široko-ďaleko bude mať aj v nedeľu (19. 8.). Pre športovcov, ktorí nemajú kompletný výstroj, bude možnosť všetko si požičať. Pre najšikovnejších camperov sú pripravené aj ceny od spoločností Quiksilver a Roxy.

Počas celého víkendu budú pre návštevníkov okrem umelej vlny otvorené nielen vodné atrakcie ako rafting, hydrospeed, vodné skútre a člny, ale budú si môcť aj zašportovať pri plážovom volejbale, zajazdiť na štvorkolkách, pre deti bude k dispozícii detská zóna areálu.

TASR informovala PR manažérka podujatia Silvia Turnerová.