Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Prvoaprílový ONLINE: Tak tomuto NEUVERÍTE!

Foto: Teraz.sk

Na 1. apríla médiá často neváhajú zverejniť aj tzv. „kačicu“, alebo inak povedané hlúposť, srandu, nezmysel, chyták. Ponúkame NEGARANTOVANÉ správy ONLINE, vrátane "kačíc" a iných "vtákov".

Bratislava 1. apríla (Teraz.sk/TASR) - Na Deň bláznov vám Teraz.sk prináša prvoaprílový ONLINE, v ktorom sú všetky správy kompletne NEGARANTOVANÉ, o to však bláznivejšie. Hlavne nič z toho, čo vidíte v prvoaprílovom ONLINE spravodajstve, neberte vážne!

Zapojte sa aj vy! Ak máte nejaký zaujímavý a určite "zaručený" príspevok, o ktorom by malo vedieť celé Slovensko, pošlite nám ho na adresu teraz@tasr.sk.


21:57
Slovensko je najšťastnejšou krajinou sveta. Tvrdí to najnovšia správa o šťastí vo svete z dielne OSN, podľa ktorej sme z rebríčka zosadili Dánsko. Dôvod je jasný. Vieme si zo seba vystreliť. A nielen jeden deň v roku. Ďakujeme, že ste čítali náš prvoaprílový online, v ktorom nič nie je nemožné. Prajeme vám množstvo veselých dní.
S úsmevom je všetko ľahšie
Foto: TASR/AP


21:36
Veľká cena Slovenska. Majstrovstvá sveta Formuly 1 mieria pod Tatry. Pre Teraz.sk to potvrdil šéf F1 Bernie Ecclestone. "Nevieme sa dočkať. Okruh by sa mal začať budovať čo najskôr. Páči sa nám lokalita okolo Domaše, ale aj región Spiš. Jediné, čoho sa bojím, je to, či sa dostavania okruhu aj dožijem. "
Šéf F1 Bernie Ecclestone
Foto: TASR/AP Photo


20:08
Messi v drese Slovenska? Národný tím získal pred blížiacim sa futbalovým turnajom EURO 2016 top akvizíciu. Najlepší futbalista sveta, označovaný za génia na ihrisku, bol doteraz reprezentantom Argentíny. Na majstrovstvách Európy sa tak zúčastňoval iba ako divák. Keď však Lionel dostal ponuku od SFZ reprezentovať s dvojkrížom na hrudi, nezaváhal. "Už sa len musím doučiť hymnu. Pracujem na tom po večeroch. Najväčší problém mi robí pasáž 'Ale blesky hromu vzbudzujú ho k tomu', no verím, že do júna to budem vedieť minimálne tak ako Hamšík", zasmial sa športovec, ktorý si už slovenčinu obľúbil natoľko, že si zmenil priezvisko na Mäsi.
Na Slovensku sú krásne futbalové ihriská a fantastické podmienky na šport, nechal sa počuť Lionel
Foto: TASR/AP


18:59
V čachtickom podzemí objavili železnú pannu, mučiaci nástroj grófky Báthory. Úsilie dobrovoľníkov, ktorí sa podieľajú na zveľaďovaní čachtického podzemia, prinieslo nečakaný výsledok. V jeho tajomných chodbách objavili legendárny mučiaci nástroj – železnú pannu. O unikátny nález sa postarali miestni nadšenci histórie, členovia spolku Concordia z Čachtíc a odborníci z občianskeho združenia (OZ) Slovenské podzemie.

Na snímke rekvizity v podzemných chodbách pod Čachticami, kde nadšenci objavili železnú pannu. Je to mučiaci nástroj, ktorý mala používať aj krvavá grófka Alžbeta Báthoryová. Nie je náhoda, že tento objav predstavili 1. aprlíla 2016. Ide totiž o repliku, nie originál.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Ako TASR informovala riaditeľka Krajskej organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Eva Frývaldská, existenciu železnej panny ako mučiaceho nástroja, ktorý používala majiteľka Čachtického hradu Alžbeta Báthory, dokazujú dobové výpovede svedkov a spomína ju aj Jozef Nižňanský vo svojej knihe venovanej krvavej grófke. „Železnú pannu opisuje ako figurínu, ktorá mala na sebe drahý náhrdelník. Keď sa osoba náhrdelníku dotkla, vystrelili z hrude figuríny nože a v smrteľnom objatí prebodli svoju obeť. Podľa svedkov Alžbeta Báthory takýmto spôsobom mučila mladé dievčatá a ich krv používala na omladenie a zachovanie večnej krásy,“ priblížila Frývaldská.

Podľa predsedu občianskeho združenia Slovenské podzemie Miloslava Stupavského objavili železnú pannu za tajomnou stenou. Po otvorení steny našli pod vrstvou hliny unikátny mučiaci nástroj krvilačnej grófky.



„Po tomto objave sa bude opravovať história, väčšina historikov takémuto nálezu už neverila a mysleli si, že niečo podobné už nebude možné. Ako vidieť, možné to je,“ zdôraznil Stupavský. Informácia o náleze železnej panny je podľa Frývaldskej prvoaprílovým žartom. Jeho cieľom je upozorniť na sprístupnenie podzemných chodieb v Čachticiach, kde je umiestnená expozícia unikátnych nálezov z okolia Čachtíc. „Otvorenie podzemia pre verejnosť bude 24. apríla a návštevníci si môžu prezrieť aj legendárnu železnú pani. Pôjde samozrejme o repliku,“ doplnila Frývaldská s tým, že počas letnej sezóny pripravujú v podzemí aj nočné prehliadky s tajomnou atmosférou.

17:44
Bojnický zámok
Foto: TASR/Štefan Puškáš
Podľa dostupných informácií sa bude siedma séria seriálu Hra o Tróny (Game of Thrones) natáčať aj na hrade Červený kameň, ktorý leží medzi obcami Píla a Častá v okrese Pezinok. Tu budú použité najmä exteriéry z okolia hradu, a to lúky a okolitý les. Niektoré scény majú byť natáčané aj v hradných pivniciach, kde sa v minulosti skladovalo víno. Natáčanie bude prebiehať na konci tohto roka, alebo začiatkom budúceho. V scénach sa má objaviť Maisie Williams, ktorá stvárňuje Ayru Stark a Isaac Hempstead Wright, ktorý stvárňuje Brandona Starka. Už počas leta sa bude filmovať v interiéroch aj exteriéroch zámku v Bojniciach. Podľa dostupných informácií sa má v scénach objaviť herečka Emilia Clarke stvárňujúca postavu Daenerys Targaryen.

Siedma séria seriálu Hra O Tróny z produkcie HBO bude mať ako obvykle 10 častí. Vysielať sa začne v apríli 2017.

16:59
Československo (ČRSR), ktoré dočasne vznikne tento rok kvôli olympiáde, hľadá prezidenta. Aby však ostali spokojní občania na oboch stranách rieky Morava, musí dôjsť ku kompromisu. Do úvahy teda pripadajú len tí kandidáti, ktorí majú v rodnom liste zapísané meno Andrej Zeman alebo Miloš Kiska. Ústredná volebná komisia a Státní volební komise prijímajú prihlášky do konca prvého apríla. Predpokladom na výkon funkcie je vek v rozmedzí 53 a 71 rokov, ideálne 62.
Andrej Zeman či Miloš Kiska?
Foto: TASR - archív


15:57
Koniec samostatnosti, vznikne Československo. S Českom sa Slovensko spojí tesne pred letnou olympiádou v Rio de Janeiro. Krajiny si týmto historickým krokom chcú zabezpečiť vyššiu šancu na zisk medailí, keďže počet kvalifikovaných športovcov sa zdvojnásobí. Vystupovať budú pod jednotnou skratkou ČRSR. Dohoda republík platí do konca roka. Kritici už teraz upozorňujú na množstvo komplikácií, ktoré zjednotením vzniknú, ako je spoločná mena, prezident či národné jedlo.
Už jste dnes snědli něco českého?
Foto: TASR – Milan Kapusta


14:45
Vladimir Putin je poriadne nahnevaný. Ruská tenisová kráľovná Maria Šarapovová podľa neho čelí obvineniu z užívania meldónia neoprávnene. Na vine je abeceda.
Vladimir Putin je poriadne nahnevaný
Foto: TASR

"Ak by sa zoznam zakázaných látok uvádzal v azbuke, vtedy by testovanie ruských športovcov na doping bolo férové. V opačnom prípade ide len o šikanu" uviedol šéf Kremľa s tým, že "za našou Mašou si stojím a urobím všetko preto, aby opäť hrala a vyhrávala".
Ruská tenistka Maria Šarapovová drží olympijskú pochodeň počas otváracieho ceremoniálu XXII. zimných olympijských hier v Soči 7. februára 2014.
Foto: TASR/AP


13:44
Opozičná kontrola v zdravotníctve. Efektívna kontrola zdravotníctva opozičnými poslancami dostala výraznú podporu vďaka osobnému daru Borisa Kollára. Každý z desiatich opozičných kontrolórov získal luxusný voz v retro štýle vyrobený z čistého zlata. Aby bolo jasné, v akom rezorte kontrolóri pôsobia, je každé vozidlo označené výrazným červeným krížom na čele kapoty. „Vybavil som to počas dovolenky v Dubaji, tam je zlato lacné. Rád pomôžem, keď môžem,“ reagoval skromne Kollár.
Foto: Archív TASR


11:45
Do súťaže o najkrajší úsmev sa prihlásili aj slovenskí politici



10:40
Hádanka pre skúsených súdničkárov. Aj takto môžu vyzerať počty:
Foto: TASR


10:15
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Toto ste nemali vidieť, ale uvidíte


9:00
Do súťaže o najkrajší úsmev sa zapojila celá plejáda svetových osobností


7:30
Výberové konania. Nástup množstva nových poslancov do Národnej rady znamená príležitosť pre vzdelaných a ambicióznych mladých ľudí. Poslanci totiž rozbiehajú výberové konania na miesta poslaneckých asistentov. Na snímke zákonodarca Koloman Malý diskutuje s adeptkou na túto pozíciu Emíliou Milou, ktorá nakoniec v náročnom výberovom konaní miesto získala.

„Preukázala mimoriadny prehľad v domácej a zahraničnej politike, znalosť rokovacieho poriadku Národnej rady a vynikajúce organizačné schopnosti,“ hodnotil Milú poslanec Malý.

Foto: archív TASR


6:00
Parlamentná reforma. V minulom volebnom období, žiaľ, dochádzalo rokovacej sále Národnej rady k mnohým excesom. Poslanec Matovič vysypal poslancovi Poliačikovi za krk injekčné striekačky, poslanec Hlina dokonca poslanca Martvoňa fyzicky napadol so slovami: „Tu sa mi pozerajte do očí!“

Keďže v tomto volebnom období pribudlo viacero poslancov, ktorí z obavy o svoju bezpečnosť nosia do parlamentu dokonca strelné zbrane, rozhodlo sa vedenie Národnej rady prikročiť k veľkej bezpečnostnej reforme v rokovacej sále parlamentu.

Každý poslanec získa v NR SR samostatný box z masívneho dreva, zo severnej strany chránený slamou (čím sa eliminuje prievan), s okienkom smerom dopredu, k rečníckemu pultu. Drevo nie je možné prestreliť krátkou guľovou zbraňou a box chráni telo poslanca zo všetkých strán. V prípade fyzického útoku spredu stačí poslancovi zatiahnuť hlavu do vnútra boxu a je dokonale chránený!

Foto: Foto: Archív TASR, autor A.Suja, 31.marca 1953.


Vedenie parlamentu sa pri reforme inšpirovalo skúsenosťami vígľašského Výskumného v Hájnikovej, ktorý zasa čerpal skúsenosti od kolegov zo Sovietskeho zväzu.

Dokumentácia základných faktov:

Takto poslanec Hlina napadol poslanca Martvoňa so slovami: Tu sa mi pozerajte do očí!



Takto sa poslanec Matovič chystal na nič netušiaceho Poliačika. Všimnite si sústredený výraz lídra OĽaNO!

Archívna snímka. Poslanec SaS Martin Poliačik (vpravo) a líder OĽaNO Igor Matovič počas 7. schôdze Národnej rady SR 11. septembra 2012 v Bratislave. Líder OĽaNO Igor Matovič vysypal poslancovi SaS Martinovi Poliačikovi na hlavu injekčné striekačky.
Foto: FOTO TASR - Michal Svítok


Vyvrcholenie aktu sypania striekačiek. Tentokrát odporúčame výraz exposlanca Ľudovíta Kaníka, ktorý sa očividne snaží pochopiť, čo práve vidí.

Archívna snímka. Líder OĽaNO Igor Matovič (hore) obsypáva injekčnými striekačkami poslanca SaS Martina Poliačika počas 7. schôdze Národnej rady SR 11. septembra 2012 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok

Záver: Ak by bol poslanec Poliačik chránený dreveným boxom, útoku by ľahko ubránil!