Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Princa Louisa pokrstia 9. júla v kráľovskej kaplnke

Britský princ William (vľavo) a Kate, vojvodkyňa z Cambridgeu odchádzajú so svojím novorodeným synom Luisom z nemocnice St. Mary v Londýne 23. apríla 2018. Manželka britského princa Williama, Catherine, porodila v pondelok syna, svoje tretie dieťa, v nemocnici v Londýne. Potomok je v poradí piatym v následníctve na trón. Foto: TASR/AP

Tretí potomok princa Williama a vojvodkyne Catherine sa narodil 23. apríla a je piatym v nástupníckej línii na trón.

Londýn 20. júna (TASR) - Britského princa Louisa pokrstí počas súkromného obradu v kráľovskej kaplnke londýnskeho paláca St James's Palace 9. júla cantenburský arcibiskup Justin Welby. Oznámil to v stredu Kensingtonský palác.

Tretí potomok princa Williama a vojvodkyne Catherine sa narodil 23. apríla a je piatym v nástupníckej línii na trón.

Louis bude pri svojom krste zavinutý do tradičného čipkovaného a saténového rúcha krémovej farby, ktoré bolo použité aj pri krstoch jeho dvoch starších súrodencov - princa Georgea a princeznej Charlotte. Ide o repliku krstového oblečenia vyrobeného v roku 1841 pre najstaršiu dcéru kráľovnej Viktórie, dopĺňa agentúra AP.

Tretie dieťa Williama (35) a Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II.

Svoje druhé dieťa porodila v pondelok i vnučka kráľovnej Zara Tindallová. Jeho meno kráľovská rodina zatiaľ nezverejnila. Druhé dieťa Zary Tindallovej a jej manžela Mikea Tindalla je v poradí 19. v následníctve na trón.