Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Počítačový program pripraví učiteľov na útoky v školách

Ilustračná snímka. Foto: Tablet.TV

Virtuálny svet Edge, ktorý vyvinulo vojenské laboratórium pre tréning armády, prispôsobili pre využitie v školách. Spolu s ďalšími počítačovými firmami vytvorili univerzitné prostredie.

Orlando 27. decembra (TABLET.TV) - Armádne výskumné laboratórium v americkom meste Orlando na Floride vyvinulo počítačový program pre školy, pomocou ktorého pomáhajú žiakom a učiteľom reagovať na možné nebezpečné situácie. Ako povedala vedúca výskumu Tamara Griffith, nechcú pripravovať učiteľov na situáciu, keď okolo nich lietajú guľky, ale z času na čas sa to predsa len stáva. Na stredných školách v Novom Mexiku rastie počet incidentov so strelnou zbraňou. Podľa údajov FBI sa od roku 2000 až tretina masových útokov odohráva v školách.

Virtuálny svet Edge, ktorý vyvinulo vojenské laboratórium pre tréning armády, prispôsobili pre využitie v školách. Spolu s ďalšími počítačovými firmami vytvorili univerzitné prostredie, ktoré simuluje útoky v škole.



Tamara Griffith upozorňuje na to, že vďaka tomuto programu môžu zabrániť mnohým úmrtiam. Ide o vytvorenie bezpečnejšieho prostredia pre štúdium. Výskumníci naprogramovali virtuálne prostredie a reálie na základe skutočných tragédií z minulosti. Využili napríklad podrobnosti, ktoré získali z rozhovoru s matkou jednej z obetí útoku v Sandy Hook.

Záujemcovia môžu trénovať aj na svojich domácich počítačoch, pričom môžu hrať úlohu polície, alebo zamestnancov školy. Zábavnou formou simulujú živý tréning.