Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Pápež Benedikt XVI. požehnal sociálne siete

Benedikt XVI. Foto: TASR/AP

Pápežovo posolstvo zaznelo v deň sv. Františka Saleského, patróna spisovateľov, pred Svetovým dňom komunikácie, ktorý Vatikán oslávi tento rok v nedeľu 12. mája.

Vatikán 24. januára (TASR) - Katolíci by mali prijať sociálne siete za svoje vzhľadom na ich úlohu pri šírení viery a posilňovaní medziľudských vzťahov, uviedol dnes pápež Benedikt XVI. ktorý si pred niekoľkými týždňami otvoril konto na Twitteri.

"Veriaci si čoraz viac uvedomujú, že ak sa nebudú dobré správy šíriť tiež v digitálnom svete, môžu absentovať v skúsenosti mnohých ľudí, pre ktorých sú (sociálne siete) dôležité," citovala pápeža agentúra DPA.

"Schopnosť využívať nové jazyky je potrebná nielen na to, aby človek držal krok s časom, ale práve preto, aby umožnila nevyčerpateľnému bohatstvu evanjelia nájsť formy vyjadrenia, schopné zasiahnuť srdcia a mysle všetkých," pokračoval.

Pápežovo posolstvo zaznelo v deň sv. Františka Saleského, patróna spisovateľov, pred Svetovým dňom komunikácie, ktorý Vatikán oslávi tento rok v nedeľu 12. mája.

Ak sú využívané "rozumne a vyvážene" a ich užívatelia sa usilujú o vierohodnosť, sociálne siete "môžu posilniť harmonické vzťahy medzi jednotlivcami a účinne propagovať harmóniu ľudskej rodiny," dodal pápež.

V decembri začal 85-ročný pápež zverejňovať na Twitteri krátke správičky v angličtine, francúzštine, nemčine, španielčine, taliančine, portugalčine, poľštine a arabčine. Minulý týždeň pribudla k tomuto zoznamu aj latinčina - oficiálny jazyk katolíckej cirkvi.

Deväť profilov pápeža na Twittteri má už vyše 2,5 milióna "followerov", čiže nasledovníkov.