Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Obamovci dovolenkujú v exotike: Pozrite sa,kam budú smerovať ich kroky

Bývalý americký prezident Barack Obama (vľavo), manželka Michelle (vľavo vzadu) a dcéra Sasha (vpravo) raftujú na indonézskom ostrove Bali 26. júna 2017. Obama a jeho rodina pricestovali na dovolenku do Indonézie, kde žil niekoľko rokov ešte ako dieťa. Foto: TASR/AP

Obamova návšteva v krajine prospeje turistickému ruchu a upriami pozornosť svetovej verejnosti na pamätihodnosti a prírodné krásy Indonézie.

Jogjakarta 28. júna (TASR) - Bývalý americký prezident Barack Obama trávi svoju dovolenku s rodinou v Indonézii. Po piatich dňoch strávených na ostrove Bali sa dnes Obamovci presunuli na ostrov Jáva, kde navštívia historické mesto Jogjakarta a ďalšie pamätihodnosti v jeho okolí.

Veliteľ leteckej základne indonézskej armády v Jogjakarte informoval, že Obama s manželkou Michelle a dcérami Maliou a Sashou majú počas dvojdňového pobytu v meste v pláne návštevu budhistického chrámu z 9. storočia v Borobudure a komplexu hinduistických svätýň v Prambanane.

Indonézsky prezident Joko "Jokowi" Widodo navrhol Obamovcom, aby počas deväťdňovej dovolenky v jeho krajine zavítali aj do mesta Bogor na Západnej Jáve, kde sa nachádza jeden z prezidentských palácov.

Indonézsky minister cestovného ruchu Arief Jahjá sa v rozhovore pre denník The Jakarta Post vyjadril, že Obamova návšteva v krajine prospeje turistickému ruchu a upriami pozornosť svetovej verejnosti na pamätihodnosti a prírodné krásy Indonézie.

"Obama má na Twitteri 90 miliónov sledovateľov. Už len jediný jeho tweet má na nich okamžitý účinok. Bude to mať pozitívny účinok na indonézsky turizmus," uviedol Jahjá.

Agentúra AP poznamenala, že Obamova matka Ann Dunhamová robila svojho času v Jogjakarte svoj antropologický výskum. V Indonézii žila aj so synom niekoľko rokov.