Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Na Malokarpatskej vínnej ceste otvoria v piatok popoludní 134 pivníc

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Otvorené pivnice môžu záujemcovia navštíviť v 25 obciach a mestách malokarpatského regiónu.

Bratislava 25. mája (TASR) – Od Bratislavy, cez Svätý Jur, Pezinok, Modru až po Trnavu sa v piatok popoludní otvorí pre milovníkov vína 134 pivníc. Do soboty (26.5.) večera tak budú môcť v rámci podujatia Otvorené pivnice na sv. Urbana ochutnať víno priamo zo suda a zistiť, aký bol uplynulý vinársky rok.

Otvorené pivnice môžu záujemcovia navštíviť v 25 obciach a mestách malokarpatského regiónu. Od Devína, cez Raču, Vajnory, Svätý Jur, Pezinok, Modru, Šenkvice až po Orešany. "Len v tomto roku pribudlo 16 nových pivníc, mnohé z nich s niekoľkostoročnou históriou. Vína v tomto období sú už hotové, ich potenciál čaká vo fľaši, na jeseň ich ochutnávali ešte ako mladé vína v čase ich zrodu," priblížilo na svojom webe Združenie Malokarpatská vínna cesta (ZMVC). Na májovom podujatí vyhlasujú aj Vinára roka na Malokarpatskej vínnej ceste. S vinármi sa návštevníci osobne stretnú a bližšie sa zoznámia s vínami, ktoré vyrobili. 

Organizátori sľubujú počas piatka a soboty vína Malých Karpát z ročníka 2017 a kulinárske pochúťky, mnohokrát pripravené osobne vinárom. Chýbať nebude ani hudba priamo v pivniciach, výstavy umelcov či prehliadka pivníc hradu Červený kameň.