Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Míľu pre mamu prešlo 14.192 ľudí

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Únia materských centier organizuje v spolupráci s členskými materskými a rodinnými centrami podujatie ku Dňu matiek už deväť rokov.

Bratislava 13. mája (TASR) - Symbolickú jednu míľu (1609 metrov) pre mamu v sobotu (12. 5.) prešlo v 40 mestách Slovenska celkove 14.192 ľudí. Myšlienkou podujatia, ktoré spoluorganizovala Únia materských centier (ÚMC), bolo poďakovať sa touto formou matkám a vzdať im úctu aj pri príležitosti ich dnešného sviatku.

"Symbolickou jednou míľou chceme vyjadriť vďaku všetkým mamám za tých tisíc krokov, ktoré ony pre nás denne prejdú," vysvetlila ideu podujatia riaditeľka ÚMC Soňa Holíková.

Únia organizuje v spolupráci s členskými materskými a rodinnými centrami podujatie ku Dňu matiek už deväť rokov. Najviac ľudí si prišlo uctiť svoju matku v Bratislave, kde míľu prešlo až 1319 osôb. Nasledovali Senica (834 ľudí) a Nitra (812). Takmer vo všetkých mestách Slovenska sa však zapojila viac ako stovka ľudí. Symbolicky sa v tomto roku pridali aj Írsko (72 ľudí) a Srbsko (61).