Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Michelle Obamová pestuje zeleninu v Bielom dome, vydala o tom knihu

Prvá dáma USA Michelle Obamová s deťmi v zeleninovej záhrade Bieleho domu vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Michelle Obamová začala s pestovaním zeleniny v Bielom dome v marci 2009, dva mesiace po tom, ako jej manžel nastúpil do úradu prezidenta USA.

Washington 30. mája (TASR) - Prvá dáma USA Michelle Obamová vydala v utorok knihu o svojich skúsenostiach so záhradníčením v Bielom dome.

Necelého pol roka pred novembrovými prezidentskými voľbami tak neoficiálne podporila predvolebnú kampaň svojho manžela.

Kniha s názvom American Grown (Vypestované v Amerike) vyšla dnes v nakladateľstve Crown Publishers. Podtitul spresňuje, že ide o príbeh jej zeleninovej záhrady v Bielom dome, ale aj záhrad po celej Amerike.

Michelle Obamová začala s pestovaním zeleniny v Bielom dome v marci 2009, dva mesiace po tom, ako jej manžel nastúpil do úradu prezidenta USA. Jej záhony na Južnom trávniku sa pre ňu stali symbolom nádeje v budúcnosť amerických detí.

Galéria: Záhradníčka v Bielom dome, prvá dáma USA, Michelle Obamová





"Každé zasadené semeno má potenciál stať sa čímsi výnimočným, a tak je to aj s každým dieťaťom," napísala Obamová. V 271-stranovej knihe sa vyznáva zo svojich pestovateľských úspechov a nezdarov, pričom dúfa, že jej skúsenosti povzbudia ľudí k založeniu vlastných záhradiek.



Podľa vlastných slov by chcela tiež podnietiť diskusiu o výžive a životnom štýle Američanov a jeho vplyve na budúce generácie.

Kniha Michelle Obamovej je úplne apolitická, podľa novín Daily Telegraph však vhodne zapadá do volebnej kampane Baracka Obamu. Hoci sa venuje politicky bezpečnej a nekontroverznej téme záhradníctva a zdravého životného štýlu, Obama z nej môže v kľúčovom predvolebnom období veľmi profitovať.

Podľa prieskumov sa Obamová teší medzi Američanmi oveľa väčšej obľube ako jej manžel. V nedávnom prieskume AP-GfK bol tento pomer 70 ku 58 percent.