Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Medzinárodný Festival ľadu a snehu v Číne púta pozornosť návštevníkov

Návštevníci si prezerajú ľadové sochy počas otváracieho ceremoniálu medzinárodného Festivalu ľadu v čínskom Harbine. Foto: TASR/AP

Festival ľadu v Číne sa zaraďuje k najväčším na svete a oficiálne ho otvorili 5. januára.

Harbin 7. januára (Teraz.sk) - Lákadlom pre Číňanov i turistov z celého sveta je v týchto dňoch Medzinárodný festival snehu a ľadu v meste Harbin v Číne.

Organizátori očakávajú, že festival, ktorý sa nepretržite koná od roku 1985, navštívi tohto roku viac ako 13 miliónov návštevníkov.

Ohňostroj exploduje nad vysvietenými ľadovými sochami pri príležitosti otváracieho ceremoniálu medzinárodného Festivalu ľadu
Foto: TASR/AP


Návštevníci sledujú ohňostroj, ktorý exploduje nad vysvietenými ľadovými sochami pri príležitosti otváracieho ceremoniálu medzinárodného Festivalu ľadu
Foto: TASR/AP


Festival ľadu v Číne sa zaraďuje k najväčším na svete a oficiálne ho otvorili 5. januára. Krásu ľadových sôch a stavieb zvýrazňujú farebné svetlá. Najväčšia snehová socha je vysoká 120 metrov (390 stôp).

Ohňostroj exploduje nad vysvietenými ľadovými sochami pri príležitosti otváracieho ceremoniálu medzinárodného Festivalu ľadu v čínskom Harbine.
Foto: TASR/AP


Teploty v Číne prudko klesli na najnižšiu úroveň za posledné takmer tri desaťročia a je dostatočná zima na to, aby zamrzli pobrežné vody.