Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Lucie Bílá by radšej navštívila Bratislavský hrad ako oboplávala svet

Cez víkend sa v Grand Hoteli Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese konal koncert Lucie Bílej. Foto: TASR/Katarína Ferenčíková

Lucie Bílá je známa svojou usilovnosťou. Pokiaľ jej to zdravotný stav dovolí, vystupuje takmer každý deň.

Štrbské Pleso 14. mája (TASR) - Česká speváčka a mnohonásobná víťazka súťaže Zlatý slávik Lucie Bílá (46) si opäť podmanila slovenské publikum démonickým hlasom a krehkým zjavením v nádhernej róbe.

"Som človek, ktorý sa živí emóciami a na pódiu vždy ožijem. Som šťastná, keď môžem ľuďom urobiť radosť," povedala pre TASR po víkendovom koncerte v Grand hoteli Kempinski na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách.

Na vystúpení ju sprevádzal klavírny virtuóz Petr Malásek. I ten bol atmosférou koncertu nadšený. Jeho spevácka partnerka ho označila za svojho anjela strážneho... "To ma nesmierne potešilo. Takto sa o mne ešte nikto nevyjadril," povedal dojatý Malásek, životný partner herečky Dany Morávkovej.

Lucie Bílá je známa svojou usilovnosťou. Pokiaľ jej to zdravotný stav dovolí, vystupuje takmer každý deň. Jej diár je nabitý a dovolenku plánuje až v januári budúceho roku. Chcela by sa plaviť na zaoceánskej lodi.

"Kam presne, to zatiaľ ešte neviem, ale už sa na more nesmierne teším," vyhlásila česká speváčka. Na otázku, či niekedy v budúcnosti neplánuje oboplávať celý svet, úprimne odpovedala: "Kdeže. Veď ja ani poriadne nepoznám Česko a Slovensko. Nuž a v oboch našich krajinách sa mi páči úplne najviac. Skôr než vidieť svet by som si radšej zašla na Bratislavský hrad, ktorý vôbec nepoznám."

Speváčku na koncerte sprevádzal iba manažér a osobný fotograf, syna Filipa a svojho priateľa Petra Makovičku nechala v Čechách. A keď v druhej časti koncertu vystupovala v bielych honosných šatách, na otázku, či sa už neblíži svadba, huncútsky dodala: "Berte túto róbu iba ako koncertnú... A prečo môj priateľ nie je so mnou na Slovensku? Vy snáď poznáte muža, ktorého by tešilo jazdiť každý deň s jeho partnerkou po koncertoch? Ja nie, on to so mnou totiž nemá vôbec jednoduché," usmiala sa Lucie Bílá.