Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Košický Herkules J. Barbarič sa pokúsi o svoj nový rekord v nemocnici

Foto: TASR

Jeho cieľom je prekonať 19 poschodí a vyniesť 99 kilogramov posypového materiálu v smetnom kontajneri. Pre pacientov chce vybojovať jarnú vitamínovú bombu - 390 kilogramov ovocia.

Košice 16. marca (TASR) - O nový slovenský rekord sa pokúsi košický Herkules Juraj Barbarič v nedeľu 18. marca v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach.

Jeho cieľom je prekonať 19 poschodí a vyniesť 99 kilogramov posypového materiálu v smetnom kontajneri. Pre pacientov chce vybojovať jarnú vitamínovú bombu - 390 kilogramov ovocia. Pokus o rekord je tak zároveň benefičnou akciou.

"Po prekonaní 19 poschodí, vrátane suterénu a nečíslovaného medziposchodia, odovzdá Barbarič zástupcovi nemocnice symbolicky kôš s ovocím," informovala TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.

Miestom konania bude schodisko v lôžkovom monobloku UNLP, začiatok akcie je naplánovaný na 10.30 h, predpokladaný koniec na 14.00 h.

Silák Juraj už dlhé roky využíva svoju silu na ušľachtilú vec podľa svojho životného kréda "Ovládam svoje svaly v prospech tých, ktorí to potrebujú".