Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Slovenská Miss Karolína Chomisteková je 14. najkrajšou ženou sveta

Karolína Chomisteková Foto: TASR

Víťazkou titulu Miss World 2013 sa stala 23-ročná Megan Young z Filipín.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková sa dnes stala historicky prvou Slovenkou v dejinách samostatného Slovenska, ktorej sa podarilo postúpiť medzi TOP 20 najkrajších žien sveta.

Na svetovej súťaži Miss World, na ktorej sa zúčastnili delegátky z takmer 130 štátov sveta, obsadila 14. priečku. TASR o tom informovala Zuzana Čižmáriková z Produkčného domu Forza.


Galéria: Miss World 2013: 23-ročná Megan Young z Filipín





Chomistekovej sa počas mesačného pobytu na Miss Spomínanú priečku obsadila podľa oficiálnej tabuľky, ktorú zverejnili v priamom prenose v rámci finálového večera. World.ilgazetesi.com.tr podarilo uspieť vo viacerých čiastkových disciplínach. Bodovala v športovej i talentovej súťaži a v rámci Beach Beauty sa umiestnila medzi semifinalistkami.



"Skromnosť, trpezlivosť, dokonalosť a talentovanosť doviedli Karolínu k úspechu, aký si právom zaslúži. Nikto jej nevezme, že je štrnástou najkrajšou ženou na svete s veľkým srdcom," povedala riaditeľka súťaže Miss Slovensko Magdaléna Šebestová.



Finále svetovej súťaže krásy sa tento rok uskutočnilo na Bali. Víťazkou titulu Miss World 2013 sa stala 23-ročná Megan Young z Filipín.

Miss World 2013 Megan Young
Foto: TASR/AP


Titul Miss Slovensko 2013 získala devätnásťročná Karolína Chomisteková z Oravského Podzámku 14. apríla tohto roka.


Súťaž nenarušili žiadne protesty

Miss Filipín, Megan Youngová, sa dnes stala víťazkou celosvetovej súťaže krásy Miss World, ktorá sa konala v Indonézii, najľudnatejšej moslimskej krajine na svete. Súťaž poznamenali niekoľkotýždňové protesty konzervatívnych moslimských skupín, ktoré vyzývali vládu, aby šou zrušila. Podľa protestujúcich na nej ženy ukazujú priveľa holej kože a súťaž celkovo odporuje islamskej náuke.

Informácie priniesli tlačové agentúry DPA a AP.

Youngová (23) porazila vyše 120 ďalších súťažiacich vo finále, ktoré sa uskutočnilo na indonézskom ostrove Bali, obľúbenom u zahraničných dovolenkárov, kde žijú prevažne hinduisti. Ako druhá sa umiestnila Miss Francúzska, Marine Lorphelinová (20) a tretie miesto obsadila Miss Ghany, Carranzar Maa Okailey Shooterová (22).

Organizátori presunuli finále z mesta na okraji indonézskej metropoly Jakarta na ostrov Bali. Urobili tak na žiadosť indonézskej vlády, pretože ultrakonzervatívni moslimovia protestovali a odsúdili súťaž krásy ako protiislamskú.

Finále si vyžiadalo prísne bezpečnostné opatrenia. Okolo miesta konania boli rozmiestnené stovky policajtov, pretože ultrakonzervatívne moslimské organizácie niekoľko týždňov vopred protestovali a vyskytli sa aj vyhrážky prípadnými útokmi.

Napriek vyhrážkam však finále nič nenarušilo a dnes sa nekonali ani žiadne protestné zhromaždenia.

Šou vysielala naživo najväčšia indonézska televízna stanica RCTI.

Súťažiace sa na finále predviedli v šatách od indonézskych módnych návrhárov; tradičnú prehliadku v bikinách organizátori zrušili už skôr. Program dnes oživila aj britská chlapčenská skupina Blue a britský spevák Matt Cardle.

Víťazka prevzala korunku od Číňanky Wen-sia Jü, ktorá zvíťazila v roku 2012. Youngová sa narodila v USA, ale ako desaťročná sa presťahovala na Filipíny, kde účinkovala vo filmoch a ako televízna moderátorka.