Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Herečke Gabike Dzuríkovej „zachutili“ animáčiky

Herečka Gabriela Dzuríková Foto: TASR/Štefan Puškáš

Známa seriálová herečka vymenila televízne štúdiá za dabingové a prepožičala svoj hlas v animovaných filmoch ako Madagaskar či Doba ľadová.

Bratislava 9. júla (TASR) - Jej herecké kvality môžu posúdiť návštevníci Slovenského národného divadla, členkou jeho činohry je od skončenia VŠMU. Gabiku Dzuríkovú dobre poznajú aj diváci televíznych seriálov. Rodáčke z Košíc však nie sú cudzie ani dabingové postavy. Zvlášť sa teší z tých animovaných, ktorým nechýba humor, sila i láskavosť.

"Našťastie sa mi podarilo v poslednej dobe robiť animáčiky a veľmi sa na to teším. Zgustla som si aj na Madagaskare," povedala pre TASR Gabriela Dzuríková, ktorá v treťom pokračovaní obľúbeného rodinného animovaného filmu Madagaskar zabaví malých aj veľkých divákov ako francúzska policajtka - kapitánka Chantal DuBois. Herečkin hlas si však môžu užiť aj fanúšikovia Doby ľadovej v štvrtom pokračovaní snímky s podtitulom Zem v pohybe.

V nových dobrodružstvách zvieracích hrdinov z praveku nahovorila seriálová Pipina novú, veľmi milú postavičku, ktorú filmári pridali ku starým známym kamarátom. Gabika prepožičala hlas problematickej starej mame leňochoda Sida, ktorú v slovenskej verzii filmu volajú Ňaňa. "Ona je úplne najleňochodovejšia, ale je to strašne milá kreatúrka, ktorá už všeličo zažila, preskákala a nechala si to svoje tajomstvo. A už je tak otrávená všetkými zvieratkami, že chce byť sama, ale zároveň ich všetkých má rada," priblížila svoju Ňaňu z Doby ľadovej 4 Gabika Dzuríková. Usmiata herečka ostáva tento rok dovolenkovať na území starého kontinentu. "Ideme sa pozrieť do Španielska. Idem tam prvýkrát. Nechala som sa nahovoriť mojimi priateľmi a dúfam, že sa mi tam bude páčiť," dodala.