Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Herca Johna Travoltu zažaloval masér za sexuálny útok

Ilustračné foto John Travolta Foto: TASR/AP

Masér - ktorého identita nie je známa - obvinil Travoltu, že pri masáži mu šúchal nohu, dotýkal sa jeho genitálií a pokúsil sa iniciovať prinajmenšom jeden sexuálny akt.

Los Angeles 8. mája (TASR) - Amerického herca Johna Travoltu zažaloval masér, ktorý za údajný sexuálny útok v hotelovom bungalove v Beverly Hills žiada odškodné dva milióny dolárov (1,53 milióna eur). Informovala dnes o tom tlačová agentúra Reuters.

Masér - ktorého identita nie je známa - obvinil Travoltu, že pri masáži mu šúchal nohu, dotýkal sa jeho genitálií a pokúsil sa iniciovať prinajmenšom jeden sexuálny akt. Hercov hovorca označil žalobu za "nepodložené klamstvo".

Podľa hovorcu Travolta v inkriminovanom čase vôbec nebol v Kalifornii a dá sa dokázať, že bol na východnom pobreží Spojených štátov.

Herec chce dosiahnuť, aby bol prípad vylúčený z konania na súde a potom zažaluje právnika a navrhovateľa za zákerné obvinenie. Civilnú žalobu navrhovateľ nepodal pod vlastným menom, ale ako John Doe.

Kalifornský zákon to umožňuje, ak by sa obeť sexuálneho útoku obávala mimoriadnych nepríjemností v prípade, že by bola známa jej identita. Žaloba incident popisuje detailne. Travoltov hovorca povedal, že ide o "úplnú fikciu" a vyfabrikovanú vec. Podľa jeho slov sa nič z toho, čo tvrdí žalujúca strana, nikdy nestalo.