Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

FOTO: Fotoreportér TASR Daniel Stehlík vystavuje svoju tvorbu v Žiline

Z vernisáže výstavy fotografa a spolupracovníka TASR Daniela Stehlíka (na snímke) pod názvom Emócie okamihov v Makovického dome v Žiline. Foto: TASR - Michal Svítok

Fotografia je pre mňa v určitom zmysle priateľ, s ktorým si viete zaspomínať na konkrétne udalosti, momenty v živote, vyvolať rôzne emócie, uviedol Stehlík.

Žilina 16. januára (TASR) - Prierez z doterajšej práce žilinského športového a reportážneho fotografa Daniela Stehlíka približuje výstava Emócie okamihov v Žiline. Otvorili ju v utorok popoludní v Makovického dome. Stehlík je fotoreportérom Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR).

Autorská výstava ponúka komplexný výber fotografií, ktoré zobrazujú rôzne pohľady na športy a športové udalosti. Zároveň prináša pohľad na kultúrny život na Slovensku, život človeka v jeho najrozmanitejších podobách, a tiež na rôzne závažné spoločenské udalosti. Od nedávnej celosvetovej pandémie COVID-19 po prebiehajúcu vojnu na Ukrajine. "Fotografiu vnímam rôznorodo. Nielen ako skvelého rozprávača rôznych príbehov, ale zároveň šíriteľa jedinečných a významných posolstiev. Fotografia je pre mňa v určitom zmysle priateľ, s ktorým si viete zaspomínať na konkrétne udalosti, momenty v živote, vyvolať rôzne emócie," uviedol Stehlík.

Zdôraznil, že na fotografii okrem iného najviac miluje tie emócie, ktoré sú nečakané, ale o to krajšie. "Napríklad gólová radosť hráča MŠK Žilina Jána Minárika či Jakuba Paura alebo akékoľvek iné emócie, na ktoré sa vždy teším a sú aj určitou motiváciou do ďalšej práce," dodal fotoreportér.



Kurátorom výstavy je vedúci obrazovej redakcie TASR Michal Svítok. Vo finálnom výbere snímok možno podľa Svítoka vidieť šírku tém, s akou sa musí agentúrny fotoreportér vysporiadať. "Dominantné športové momenty sme doplnili výberom fotografií z kultúrnych a spravodajských udalostí. Stehlík si dokáže počkať na ten správny okamih, aby zachytil emócie, dbá aj na čistotu kompozície či správne svetlo," zhodnotil s tým, že autorove fotografie často hovoria samy za seba a nepotrebujú žiadny sprievodný text.

Výstava v Makovického dome v Žiline potrvá do 7. februára.