Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

U elánistu Baláža sa nahrala pesnička pre Zuzulovú

Na snímke slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová Foto: TASR/Martin Baumann

Za skladbou však stoja predovšetkým ľudia z Novej Bane, rodiska jej otca, trénera a šéfa zjazdárskeho minitímu Timoteja Zuzulu.

Bratislava 28. mája (TASR) - Veronika Velez-Zuzulová sa nikdy netajila tým, že má rada hudbu populárnej skupiny Elán. O to väčšiu radosť môže mať z pesničky, ktorá nedávno vznikla v nahrávacom štúdiu pod taktovkou Jána Baláža, jedného z oporných stĺpov úspešného telesa.

Za skladbou však stoja predovšetkým ľudia z Novej Bane, rodiska jej otca, trénera a šéfa zjazdárskeho minitímu Timoteja Zuzulu. Chceli Veroniku potešiť a po najúspešnejšej lyžiarskej sezóne aj povzbudiť pred tou olympijskou. A tak nahrali pre ňu pesničku, ktorej autorom je hudobne Igor Moško a textovo Miki Novák.

Prvá časť textu znie: "Lepšie ako Vettel na Hungaroringu, zajazdila Veronika v Semmeringu, po tomto víťazstve žiť si bude blaze, veď pokorila aj Tinu Maze. Veľmi sa teším, vyplačem si oči, dúfam, že to takto dopadne aj v Soči."

Slovenská top-slalomárka vyhrala medzi sviatkami v rakúskom Semmeringu svoje prvé preteky vo Svetovom pohári. V zime, v ktorej rekordným a historickým spôsobom takmer na všetkých frontoch dominovala Slovinka Tina Mazeová, skončila Zuzulová v slalomovom hodnotení na celkovom 3. mieste.