Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Magazín

Čo si nezabudnúť, keď idete na služobnú cestu a beriete si notebook

Foto: Shutterstock

Služobné cesty sú neodmysliteľnou súčasťou každého manažéra či obchodníka. Niekto ich má veľmi rád, iný ich nenávidí, pre tretieho sú nudnou rutinou.

Bratislava 24. apríla (OTS) - Čo je však spoločné je to, že pri služobnej ceste sa dostávame často do iného, nového prostredia, prípadne aj do inej, neznámej krajiny. No a pokiaľ potrebujeme na služobnej ceste pracovať (myslíme okrem povinností priamo v rámci služobnej cesty), tak je to často hlavolam. Riešime otázky typu ako sa pripojiť na internet, či sa napojíme do siete a podobne. Takže, ako si v takej chvíli poradiť?

Nie v každej krajine sú rovnaké zásuvky
Tak v prvom rade, pozor na to, aké sú v krajine, kam cestujete, elektrické zásuvky! Napríklad vo Veľkej Británii, v Írsku či na Malte bez adaptéra nepochodíte! Tí, ktorí na adaptér zabudnú a nemôžu si ho požičať či kúpiť na hoteli, majú veľký problém. Klasické koncovky totiž do tých „britských“ nepasujú. Takže je fajn si zaobstarať potrebné sieťové káble, adaptéry a redukcie. Je to úplne jednoduché – zbalíte si adaptér a pohodlne sa jeho prostredníctvom napojíte v danej krajine do elektrickej zásuvky. Pozor na to, že existujú rôzne adaptéry pre rôzne krajiny.

Prenosný internet
Zvlášť ak cestujete v rámci EÚ a nechcete sa spoliehať na niekedy nestabilné wi-fi na hoteli, je fajn si vziať prenosný internetový bod. Máme na mysli SIM kartu umiestnenú v presnom routri alebo USB kľúči, vďaka ktorej si vytvoríte vlastné wi-fi. Samozrejme, pri cestách do zahraničia treba aktivovať roaming a vzhľadom na jeho ceny to odporúčame urobiť len v krajinách Európskej únie.

Skontrolujte nabíjačku

Počítač, to nie je len obrazovka, klávesnica na notebook či prípadne počítačová myš. To je aj baterka a prísun elektriny. Takže ešte pred cestou poriadne skontrolujte nabíjačku a ak máte podozrenie, že môže „odísť,“ tak ju vymeňte a kúpte si radšej novú. Nemá zmysel riskovať.