Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Čínsky Xiaomi je štvrtým najväčším výrobcom smartfónov na svete

Spoločnosť Xiaomi, ktorá minulý mesiac zverejnila verejnú ponuku v Hongkongu, bude pravdepodobne prvou čínskou technologickou firmou, ktorá bude kótovaná na burze cenných papierov v Šanghaji. Foto: TABLET.TV

Čínsky regulátor cenných papierov zverejnil prvý prospekt pre druhotné kótovanie čínskych depozitných certifikátov giganta Xiaomi na burze.

Šanghaj, Čína 11. júna (TABLET.TV) - Spoločnosť Xiaomi, ktorá minulý mesiac zverejnila verejnú ponuku v Hongkongu, bude pravdepodobne prvou čínskou technologickou firmou, ktorá bude kótovaná na burze cenných papierov v Šanghaji. Jej emisiu spracuje spoločnosť Citic Securities.

Xiaomi uvádza v prospekte, že 40 percent príjmov z emisie depozitných certifikátov použije na globálnu expanziu spoločnosti.

Počas prvých troch mesiacov tohto roka sa výroba smartfónov spoločnosti Xiaomi zvýšila o vyše 87 % na 280 miliónov kusov, čo je slušný výsledok na stagnujúcom trhu s inteligentnými telefónmi. Firma je v súčasnosti štvrtým najväčším výrobcom telefónov na svete a prvým v Číne.