Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Zomierajúci chlapček (2) bude svedkom na svadbe rodičov

Rodina Swidorských. Foto: TASR/AP

Minulý týždeň oznámili lekári rodičom, že chlapec bude žiť iba dva, tri týždne.

Jeannette 1. augusta (TASR) - Dvojročný americký chlapec Logan, ktorý má pred sebou iba niekoľko týždňov života, bude ženíchovým svedkom na svadbe svojich rodičov tento víkend v meste Jeannette v štáte Pensylvánia. Uviedla to dnes tlačová agentúra AP.

Sean Stevenson a Christine Swidorsky sa plánovali zosobášiť na budúci rok. Rozhodli sa však presunúť obrad už na túto sobotu 3. augusta, aby sa ho mohol zúčastniť ich syn Logan, ktorý má leukémiu a ďalšie zdravotné komplikácie.

"Chceme mať Logana na rodinných fotografiách a chceme, aby videl, ako sa jeho matka a ocko vezmú," povedala Christine. Jej 13-ročná dcéra z predchádzajúceho vzťahu Isabella Johnsová bude hlavná družička nevesty. Ročná dcéra dvojice Savannah bude družičkou, ktorá rozhadzuje lupienky kvetov.

Malý Logan trpí má Fanconiho anémiu, zriedkavú chorobu, ktorá často spôsobuje rakovinu. Vo veku 14 mesiacov mu diagnostikovali akútnu myeloidnú leukémiu (zjednodušene rakovinu krvi) a pred rokom mu dali transplantované kmeňové bunky. V marci prišiel kvôli nádoru o jednu obličku a teraz mu na ďalšej obličke našli vyrastený útvar.

Minulý týždeň oznámili lekári rodičom, že chlapec bude žiť iba dva, tri týždne.

"Bude to najťažšia vec, akú budem musieť kedy urobiť, pochovať svojho syna," povedal otec Sean. "Už sa to blíži a nedá sa s tým nič urobiť," dodal.

Rodina a priatelia priložili ruku k dielu a pomohli pri organizovaní svadby; Logan zatiaľ trávi posledné dni odpočinkom doma u rodičov.

Budúca nevesta Christine uviedla, že očakávajú približne 100 svadobných hostí.

"Pre Logana je najlepšie byť doma s rodičmi," povedala a dodala, že podľa slov lekárov "by v nemocnici viac trpel".

"Som vďačný, že si môžem syna priviesť domov a tráviť s ním čas a držať ho, kým odíde," opísal svoje pocity otec Sean. "Takže v tomto zmysle som šťastný, lebo aspoň sa budem môcť so synom rozlúčiť... a povedať mu, že to bude dobré".

Matka uviedla, že sa od Logana veľa naučila: "Urobil zo mňa lepšieho človeka. Je to jednoducho anjel z neba a bude mi chýbať."