Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Česi sa kúpali nahí v benátskom kanáli, zaplatia mastnú pokutu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Podľa miestneho denníka Corriere del Veneto išlo o fanúšikov českého futbalového klubu Slavia Praha, ktorí sa zastavili v Benátkach cestou na utorkový zápas Ligy majstrov v Miláne.

Benátky 18. septembra (TASR) - Približne 3000-eurovú pokutu bude musieť zaplatiť každý z dvojice Čechov, ktorí sa kúpali nahí v jednom z kanálov v Benátkach. Polícia ich týmto spôsobom potrestala za vzbudzovanie verejného pohoršenia, uviedla v utorok tlačová agentúra DPA ako príklad toho, že "zlé správanie môže vyjsť turistov v Taliansku draho".

Podľa údajov prevzatých z miestneho denníka Corriere del Veneto išlo o fanúšikov českého futbalového klubu Slavia Praha, ktorí sa zastavili v Benátkach cestou na utorkový zápas Ligy majstrov v Miláne. Policajná hliadka na motorovom člne ich spozorovala v pondelok neskoro večer pri kanáli blízko známeho Námestia sv. Marka, kde robili hluk a snažili sa upútať pozornosť.

Obnažení Česi svoje správanie zdôvodnili tým, že je mimoriadne teplo, policajti ich však donútili obliecť sa a vzali ich na policajnú stanicu.

Pri porušovaní poriadku v historických mestách postupujú talianske orgány nekompromisne. V júli museli muž a žena z Berlína zaplatiť 1000 eur za to, že si na benátskom moste Rialto sami varili kávu. V Ríme zase uložili 500-eurovú pokutu mužovi, ktorý vstúpil do Fontány di Trevi preoblečený za starorímskeho senátora, pripomenula DPA.