Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Británia vyrazí pamätné mince venované krstinám princa Georgea

Na snímke, ktorú nafotil začiatkom augusta Michael Middleton, otec vojvodkyne z Cambridgea, pózujú Kate, jej manžel, britský princ William a ich syn George Alexander Louis. Foto: FOTO TASR/AP

Krstiny sa budú konať 23. októbra v kráľovskej kaplnke v Paláci sv. Jakuba v centrálnom Londýne.

Londýn 29. septembra (TASR) - Britská Kráľovská mincovňa vyrazí edíciu špeciálnych mincí, ktoré budú pripomínať krstiny princa Georga. V sobotu o tom informovali britské médiá a agentúra Associated Press.

Výrobu mincí na počesť krstu syna princa Williama a jeho manželky Kate odsúhlasila kráľovská rodina. Pôjde o vôbec prvý prípad, keď nové mince budú vyrazené na počesť krstu člena kráľovskej rodiny.

Krstiny sa budú konať 23. októbra v kráľovskej kaplnke v Paláci sv. Jakuba v centrálnom Londýne. Princ George sa narodil 22. júla.

Pamätné mince budú zo zlata a striebra, ale k dispozícii bude zároveň aj cenovo dostupnejšia verzia "pre masy". Počet vyrazených mincí a ich cena zatiaľ nie sú známe.

Pri príležitosti narodenia princa Georgea bolo vyrazených 2013 mincí, ktoré následne Kráľovská mincovňa rozdala matkám detí narodených v rovnaký deň ako princ George.