Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

V bratislavskej Inchebe sa začal 23. ročník výstavy Autosalon

Takmer 90 slovenských výstavných premiér a vyše 40 prítomných značiek charakterizuje 23. ročník výstavy Autosalon, ktorá sa začala v areáli výstaviska Incheba v Bratislave v utorok 23. apríla 2013. Na snímke interiér nového modelu VW Beatle Cabrio. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Jednotlivé automobilky verejnosti vystavujú vo svojich expozíciách novinky, ktoré nedávno predstavili na ženevskom autosalóne.

Bratislavu 23. apríla (TASR) - Takmer 90 slovenských výstavných premiér a vyše 40 prítomných značiek charakterizuje 23. ročník výstavy Autosalon, ktorá sa začala dnes v areáli bratislavskej Incheby.

Pozvanie prezentovať svoje najnovšie modely dostali okrem slovenských automobiliek PSA Citroën, Volkswagen a Kia Motors aj ďalší výrobcovia a predajcovia, ktorí sú prítomní na slovenskom automobilovom trhu. Expozície jednotlivých vystavovateľov si prezrel aj prezident SR Ivan Gašparovič.

Na 23. ročníku Autosalonu sú prítomné tieto značky (v abecednom poradí): Aston Martin, Audi, Bentley, Cadillac, Caterham, Citroën, Corvette, Dacia, Ferrari, Fiat, Great Wall, Honda, Hyundai, Chevrolet, Jaguar, Jeep, Kaipan, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Lotus, McLaren, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Porsche, Radical, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Seat, Suzuki, Škoda, Toyota, Volvo, VW.



Jednotlivé automobilky verejnosti vystavujú vo svojich expozíciách novinky, ktoré nedávno predstavili na ženevskom autosalóne.

Fotogaléria z bratislavského atusalonu




Návštevníci sa opäť môžu tešiť na špeciálne upravenú halu Exclusive Salon so značkami ako je Porsche, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Rolls Royce, či športový Nissan.

Súčasťou výstavy je aj časť venovaná doplnkom, tuningovým komponentom a autoservisnej technike.

Bohatý je aj sprievodný program. Z odborných podujatí je to kuriérsky test úžitkových automobilov a vyhlásenie výsledkov súťaže "Autoopravár junior Castrol 2013".

Dôsledky rôznych typov zrážok návštevníkom priblížia crash testy s následnou záchrannou akciou vrátane zásahov policajtov, hasičov i zdravotníkov.



Automobily Hyundai, Mazda, Opel, Peugeot, Škoda, Nissan, Mercedes-Benz (úžitkové vozidlá) budú návštevníkom k dispozícii na vyskúšanie v rámci testovacích jázd.

Návštevníci si v škole bezpečnej jazdy môžu odskúšať simulátory prevrátenia vozidla, nárazu a požitia alkoholických nápojov za volantom. V expozíciách jednotlivých automobiliek sa budú konať vystúpenia známych umelcov a autogramiády popredných automobilových osobností. Autosalón vyvrcholí otvorením tuningovej sezóny.

Výstava potrvá do 28. apríla.