Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Kapela Bloodhound Gang zneuctila ukrajinskú a ruskú vlajku

Členova americkej kapely Bloodhound Gang Foto: TERAZ.sk/Youtube

Americká kapela má zakázaný vstup do Ruskej federácie. Trestné stíhanie jej hrozí i na Ukrajine, kde sa počas koncertu vymočili na tamojšiu štátnu vlajku.

Kyjev 5. augusta (TASR) - Členom americkej rockovej skupiny Bloodhound Gang, ktorí už pre zneuctenie ruskej vlajky majú zakázaný vstup do Ruskej federácie, hrozí trestné stíhanie i na Ukrajine, kde sa počas koncertu vymočili na tamojšiu štátnu vlajku.

K incidentu došlo na koncerte 30. júla v Kyjeve, keď sa na ukrajinskú vlajku vymočil hráč na basovú gitaru Jared Hasselhoff. O deň neskôr hudobník podobným činom šokoval ruských predstaviteľov. Ruskú vlajku si počas vystúpenia zastrčil do nohavíc a potom ju hodil do davu.

Polícia v Kyjeve dostala informáciu o incidente až dnes na základe videa zverejneného na internetovej stránke YouTube, pričom konanie Hasselhoffa označila za prejav "neúcty voči Ukrajincom".

Polícia ďalej uviedla, že začala vyšetrovanie pre podozrenie z poškodzovania štátnych symbolov a vandalstva. Hovorkyňa ukrajinského ministerstva zahraničných vecí označila podľa agentúry Reuters incidenty s ruskou i ukrajinskou vlajkou za "neprijateľné". "Podobné konanie, ktoré zahŕňa zneuctenie štátnych symbolov, nemôže byť ospravedlniteľné zámerom šokovať," uviedla hovorkyňa.

Ruské úrady minulý týždeň oznámili, že kapela Bloodhound Gang musí zrušiť svoje plánované vystúpenie na festivale v Krasnodarskom kraji. Členom skupiny hrozí okrem toho trestné stíhanie, pričom jeden poslanec Rady federácie vyzval na vydanie zákazu na ich opätovný vstup do Ruska.