Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

ADAM ĎURICA pre TABLET.TV: Miliónová Holubička mala byť obyčajný song

Na snímke Adam Ďurica. Foto: TABLET.TV

Hosťom Radoslava Šeba v relácii Exkluzívne pre TABLET.TV bol spevák Adam Ďurica.

Bratislava 15. novembra (TABLET.TV) – Netreba sa báť vyskúšať niečo nové. Človek by nikdy nemal chcieť urobiť zakaždým niečo rovnaké alebo podobné. Hudba nemá len jednu farbu, má mnoho farieb. Treba hľadať nové farby a ja mám radosť, že ich nachádzam. V relácii Exkluzívne pre TABLET.TV to v súvislosti s novým albumom 30 uviedol Adam Ďurica.



Spevák spomenul, že prežíva najkrajšie obdobie svojho života, čo nesúvisí iba s vydaním albumu. "Mám pocit, že sa mi darí už dlhšie. Teraz je pre mňa topkou, že sa nám s manželkou narodil krásny chlapec. Všetko sa mi zmenilo, je to úžasné. Je to nový život, nová osobnosť, veľmi sa z neho tešíme," povedal na TABLET.TV.

Zmenu zvuku na Ďuricovej tridsiatke naznačil už prvý jeho singel Jazero. Toho, že priaznivci zaľúbených pomalých skladieb v prevedení Adama Ďuricu by zmeny neprijali, sa spevák neobával. "Mojim pesničkám iba obliekam nové kabáty, ktoré sú o láske alebo o tom, ako sa cítim. Podstata nových skladieb teda stále vychádza z mojich skúseností, prípadne z toho, čo som zažil. Ten kabát by mal byť súčasný, ale mal by sa meniť, lebo hudba je ako móda," priblížil Ďurica v súvislosti s albumom, ktorý vydal v prvej polovici októbra tohto roka. Priniesol na ňom 12 skladieb.

"Spravil som album, ktorý ma veľmi bavilo nahrávať. Išlo to samé od seba a urobil som skladby, ktoré vyšli z môjho chcenia, vnútra. Naplnil som si svoje ambície bez nejakého ohliadania sa, či to bude vhodná hudba pre rádio alebo nie. Som popový spevák, ktorý vie robiť pesničky aj pre rádiá, ale ja som mal vždy rád jednoduché skladby na tri, štyri akordy. Čo sa týka zvuku, áno, je to nový zvuk. Som šťastný," netajil svoje nadšenie.

V slovenskom éteri je aktuálne jeho v poradí už druhý singel Holubička. Ten spevák predstavil aj s hudobným videoklipom. Za necelý mesiac dosiahol takmer jeden milión zhliadnutí. "Nečakal som, že skladba Holubička bude mať taký veľký úspech. Mám pocit, že čím menej sa nad skladbou autori zamýšľajú, tým je to lepšie. Je dôležité správne odhadnúť potenciál skladby. Niekedy treba dať všetky hudobné kalkulácie bokom," uviedol Ďurica.

Ako dodal, skladba Holubička mala byť pôvodne obyčajnou, jednoduchou skladbou bez špeciálnej rádiovej reprodukcie. V nej mal vyniknúť romantický text. Jeho autorom je Sima Martausová.

Ako spevák uviedol, jeho najväčším kritikom je manželka. "Je super, že nemá s hudbou profesionálny vzťah. V dobrom slova zmysle je to laik, ktorý povie: to je pekné alebo to je krásne. To je úžasné. Alebo príde emócia v zmysle, že nie je to zlé, čo pre mňa znamená, že tam nie je to niečo zaujímavé pre bežného poslucháča," vysvetlil.

Speváka čaká do konca roka ešte niekoľko vystúpení a pre svojich fanúšikov pripravuje vianočné prekvapenie. Pozrite si reláciu Exkluzívne pre TABLET.TV s Radoslavom Šebom a jeho hosťom.