Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Zomrel Larry Hagman, predstaviteľ J.R. Ewinga z Dallasu

Larry Hagman Foto: TASR/AP

S odvolaním sa na jeho rodinu o tom informovali noviny Dallas Morning News. Hagman podľa správy podľahol v piatok popoludní komplikáciám súvisiacim s jeho bojom s rakovinou.

Dallas 24. novembra (TASR) - Americký herec Larry Hagman, ktorý stvárnil bezohľadného ropného magnáta J.R. Ewinga v seriáli Dallas, zomrel v piatok v dallaskej nemocnici vo veku 81 rokov. S odvolaním sa na jeho rodinu o tom informovali noviny Dallas Morning News.

Hagman podľa správy podľahol v piatok popoludní komplikáciám súvisiacim s jeho bojom s rakovinou. Okrem nej trpel cirhózou pečene v 90. rokoch po desaťročiach problémov s alkoholom, uviedla agentúra Reuters.

Naposledy sa objavil tento rok v znova oživenom seriáli v rovnakej úlohe ako v 80. rokoch. "Larry bol späť vo svojom milovanom Dallase, kde znova hral kultovú úlohu, ktorú mal najradšej," citovali noviny rodinu, ktorá požiadala o zachovanie súkromia.

Seriál Dallas, ktorý mal premiéru v roku 1978, urobil z Hagmana superhviezdu. V súkromní však mal ďaleko od intrigánskeho "Džejára", keď ho priatelia opisovali ako dobrosrdečného a vtipného. A nebola mu blízka ani ropa: propagoval solárnu energiu, konštatovala agentúra DPA.