Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Vrbovské vetry vejú už druhý deň

Braňo Jobus (vpravo) a Andrej Jobus (Pán Brat) počas koncertu Vrbovských víťazov na hudobnom festivale Vrbovské vetry. Foto: TASR/Martin Palkovič

Festival vyvrcholí v sobotu 14. júla jedenástimi koncertnými vystúpeniami, okrem iných Vladimíra Mertu, Dana Heribana či Michaela Kocába.

Vrbové 10. júla (TASR) – Najdlhší, týždeň trvajúci slovenský hudobno-recesistický multimediálny festival Vrbovské vetry dnes pokračuje svojím druhým sprievodným podujatím – večernou besedou s kazateľmi o knihách a o živote a filmovým predstavením Bažant kinematografu. Festival vyvrcholí v sobotu 14. júla jedenástimi koncertnými vystúpeniami, okrem iných Vladimíra Mertu, Dana Heribana, slovinskej skupiny Srečna mladina, Banjo bandu Ivana Mládka, Bandy a Michaela Kocába, ktorý si ako hosť zaspieva s Karpatskými chrbtami.

Tak ako po minulé roky, aj teraz sa Vrbovské vetry nesú v duchu humoru bratov Jobusovcov a multiorganizácie Kriak. Na hlavný festivalový deň si pripravili ojedinelý projekt Záhradné domčeky s gitarou vyrobenou z rýľa, basgitarou z krompáča a bicími zo sudov či preteky Formule Nula, kde sa pilot nachádza mimo kokpitu, no napriek tomu musí mať prilbu. Dostihy Veľká Vrbovská bude na nových pevnejších a bezpečnejších hojdacích koňoch, výprava do stredu sveta a vesmíru zase spojená s prednáškou samotného minerála multiorganizácie Kriak Andreja Budislava Jobusa.

Sprievodné akcie trvajú od pondelka 9. júla. Na štvrtok 12. júla je pripravená Lampa so Štefanom Hríbom, jeho hosťami budú Ivan Mikloš a Richard Sulík. Na všetky je vstup zdarma a konajú sa pred kultúrnym domom vo Vrbovom. V nedeľu po festivale je na programe dobrovoľná Upratéka. Pre návštevníkov je k dispozícii stanové mestečko priamo vo festivalovom areáli.