Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Kultúra

Vianočnú pesničku má v repertoári aj duo Miško s Líškou

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Novú vianočnú pieseň sprevádza videoklip. O námet a réžiu sa postarala Zuzana Hrvoľová, ktorá stojí za celým projektom.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Najkrajší dar je názov titulnej skladby k pripravovanému vianočnému predstaveniu a vianočnej audiorozprávke speváckeho dua Miško s Líškou. Novinka je súčasťou rovnomenného vianočného albumu. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

"Nejde iba o hudobné CD, jeho súčasťou je aj vianočná audiorozprávka, ktorá nesie rovnaký príbeh ako naše vianočné predstavenie. Okrem nás v tejto rozprávke účinkujú aj Zuzka a Hanka Hrvoľové ako rozprávači. Hanka má iba tri roky, ale svoje texty narozprávala ako veľká herečka," predstavuje vianočný projekt Emanuela Dobšovičová, ktorá stvárňuje Líšku.

Audiorozprávku dopĺňajú nové vianočné pesničky, vrátane titulnej piesne Najkrajší dar. O text a hudbu sa postarala Zuzana Hrvoľová, aranžmán piesni dodal Martin Husovský, s ktorým spevácke duo spolupracuje pravidelne. Vokály naspievali deti z Muzikálovej akadémie RDS Art Group, ktoré zároveň účinkujú vo videoklipe. "Keďže sme chceli byť včas pripravení na vianočné obdobie, text bol hotový už koncom leta," prezradil Martin Macko alias Miško k textu piesne "o uvedomení si, aké je vzácne byť obklopený priateľmi a milujúcou rodinou, o vzájomnej prítomnosti, v ktorej spočíva skutočné čaro sviatkov".

"Je to naša prvá vianočná pieseň, ale nie jediná. Tento rok sa nám podarilo nahrať štyri vianočné pesničky, ktoré budú deti počuť na našom vianočnom albume aj vianočnom predstavení," avizuje Líška. "Táto pieseň hovorí o tom, že na Vianoce nie je treba kupovať či dostávať dary materiálneho typu. Je skôr o tom, že ako rodina a priatelia trávime spolu čas, sedíme zabalení v deke a pozorujeme, ako vonku sneží, pečieme koláče a rozdávame lásku, to je myslím základ. Láska," podčiarkuje Miško.

Novú vianočnú pieseň sprevádza videoklip. O námet a réžiu sa postarala Zuzana Hrvoľová, ktorá stojí za celým projektom.

Spevácke duo sa v decembri vydá na vianočné turné s predstavením Najkrajší dar. Premiéru bude mať 3. decembra v Smoleniciach.