Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Kultúra

Mužským laureátom ceny Hasty Pudding Award 2014 je Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris Foto: TASR/AP

Umelec si cenu Hasty Pudding Award prevezme 7. februára.

Boston 24. januára (TASR) - Americký herec Neil Patrick Harris známy vďaka početným divadelným i televíznym úlohám, ale aj opakovanému moderovaniu galavečerov udeľovania divadelných cien Tony a televíznych trofejí Emmy, sa stal laureátom titulu Muž roka podľa študentskej skupiny divadelníkov z Harvardovej univerzity. Umelec si tak 7. februára prevezme ich cenu Hasty Pudding Award.

Už pred týždňom sa verejnosť dozvedela meno tohtoročnej laureátky ocenenia, britskej herečky Helen Mirren, ktorá si trofej - pudingovú misu - prevezme už 30. januára.

Medzi doterajšími laureátmi humorného - avšak pozitívneho - ocenenia za "trvalý a efektný príspevok do sveta zábavy" figurujú okrem iných i Tom Cruise, Julia Roberts, Meryl Streep, Harrison Ford a Clint Eastwood.

V uplynulých rokoch sa medzi ocenených zaradili aj Richard Gere a Halle Berry (2006), Ben Stiller a Scarlett Johansson (2007), Christopher Walken a Charlize Theron (2008), James Franco a Renée Zellweger (2009), Justin Timberlake i Anne Hathaway (2010), Jay Leno a Julianne Moore (2011), Jason Segel a Claire Danes (2012). Vlaňajšími držiteľmi trofejí sú Kiefer Sutherland a Marion Cotillard.