Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V topoľčianskom Nástupišti 1-12 budú umelci predstavovať svoje diela

Ilustračná snímka Foto: Facebook Nástupište 1-12

Popoludní o 15. hodine sa začne komentovaná prehliadka inštalácie s názvom Pod hladinou.

Topoľčany 11. decembra (TASR) – Návštevníkom multimediálneho priestoru pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12 v Topoľčanoch budú v pondelok umelci predstavovať svoje diela. Milovníci umenia sa môžu zoznámiť s prácou dvojice výtvarníkov i básnickou zbierkou.

Popoludní o 15. hodine sa začne komentovaná prehliadka inštalácie s názvom Pod hladinou. Svoje diela predstavia samotní autori Erik Fehér a Viliam Šulík, ktorí tvoria pod spoločným názvom Viloerik. „Pod touto značkou realizujú väčšinu spoločných projektov, v recesívnej polohe pracujú aj ako Kreatívni remeselníci a Lövewassermann. Často realizujú projekty vo verejnom priestore, happeningy, inštalácie, intervencie či workshopy a diskusie. Ich témy sa pohybujú v okruhoch recyklácia, životné prostredie, sociálne a technologické vplyvy. Rovnako je to aj v ich novej inštalácii s názvom Pod hladinou,“ informovali organizátori.

Návštevníkov Nástupišťa 1-12 čaká po komentovanej prehliadke najnovšej výstavy aj autorské čítanie zo zbierky poézie Čabajka a iné údeniny, ktorá je treťou knihou Erika Šimšíka. Nadväzuje na jeho poetický debut Monorezeň a Stereozemiaky. Čabajka a iné údeniny pozostáva z troch nezávislých častí a postupne prechádza od textových básní až k vizuálnej poézii.