Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Tenoristu Plácida Dominga hospitalizovali v Madride s pľúcnou embóliou

Plácido Domingo Foto: TASR/Vladimír Benko

Plácido Domingo odriekol zatiaľ päť prvých termínov, v ktorých sa mal predstaviť v príbehu o priateľstve čilského básnika Pabla Nerudu a talianskeho rybára z pera mexického skladateľa Daniela Catana.

Madrid 9. júla (TASR) - Svetoznámy španielsky tenorista a dirigent Plácido Domingo (72) je od pondelka hospitalizovaný na klinike v Madride po tom, čo mu krvná zrazenina spôsobila pľúcnu embóliu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Umelec bol preto nútený zrušiť niekoľko júlových vystúpení na scéne madridského Teatro Real, ako aj koncert na madridskom námestí Plaza Mayor plánovaný na 21. júla.

Plácido Domingo odriekol zatiaľ päť prvých termínov, v ktorých sa mal predstaviť v príbehu o priateľstve čilského básnika Pabla Nerudu a talianskeho rybára z pera mexického skladateľa Daniela Catana. Ten pod identickým názvom Il Postino (Poštár) poznajú aj filmoví diváci vďaka oscarovej snímke režiséra Michaela Radforda. Premiéra bola naplánovaná v španielskej metropole na 17. júla.

Lekári Dominga požiadali, aby si doprial troj- až štvortýždňový odopočinok, jeho návrat na scénu bude však priamo závislý od rýchlosti regenerácie.