Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Sting príde v lete do Bratislavy. Ponúkne svoje najväčšie hity

Na archívnej snímke anglický spevák Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner). Foto: TASR - Marko Erd

Sting sa slovenskému publiku predstaví po roku.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Anglická spevácka hviezda Sting v lete obehne Európu. So špeciálnymi festivalovými a koncertnými vystúpeniami sa 30. júna 2019 vráti aj do Bratislavy, kde vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Fanúšikom zaspieva svoje najznámejšie skladby. TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Sting: My Songs bude dynamická šou s najobľúbenejšími piesňami, ktoré zložil počas svojej plodnej kariéry, či už sólo alebo so skupinou Police. Získal za ne 16 ocenení Grammy. Fanúšikovia sa môžu tešiť na hity Englishman In New York, Fields of Gold, Desert Rose, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne či Message in a Bottle.

Sting sa slovenskému publiku predstaví po roku. Na koncerte na Bratislavskom hrade, ktorý bol súčasťou turné po rôznych historických miestach, mu 26. júna 2018 sekundovala reggae ikona Shaggy, s ktorým na jar 2018 vydali album s názvom 44/876. Spoločný hudobný počin čerpá z prekvapivých spojení pochádzajúcich zo srdca ich hudby. Album bol nedávno nominovaný na cenu Grammy za Najlepší reggae album. Názov odkazuje na kódy krajín, z ktorých hudobníci pochádzajú. Album vzdáva úctu láske, ktoré duo má k Jamajke, Shaggyho domovine a miestu, kde Sting zložil také klasiky skupiny The Police, akými je napríklad pieseň Every Breath You Take.

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, je anglický hudobný skladateľ, spevák, herec, autor a aktivista. V roku 1977 spolu so Stewartom Copelandom a Andym Summersom založil kapelu The Police. Vydali päť štúdiových albumov, získali šesť Grammy ocenení a dve Brit ceny. V roku 2003 bola uvedená do rokenrolovej siene slávy. Ako jeden z najvýraznejších sólo umelcov získal Sting ďalších 10 Grammy ocenení. Na konte má aj nomináciu na Cenu Storočia časopisu Billboard Magazine a cenu Osobnosť roka 2004 od MusiCares. Ako člen Skladateľskej siene slávy obdržal Pocty Kennedyho Centra, cenu za zásluhy American Music Award of Merit a the Polar Music Award.

Okrem hudobných počinov sa sympatický Angličan objavil vo viac než pätnástich filmoch, bol výkonným producentom kriticky uznávaného Sprievodcu k rozpoznaniu tvojich svätých, a v roku 1989 hral v Žobráckej Opere na Broadwayi. Jeho posledný divadelný projekt bol muzikál, ktorý bol nominovaný na cenu TONY s názvom Posledná loď, ktorý zhudobnil i otextoval. Sting sa okrem umeniu venuje aj filantropii. Podporuje ľudsko-právne organizácie, akými sú napríklad Rainforest Fund, Amnesty International a Live Aid.