Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Space Music Summer 2013 začína na Zemplínskej Šírave

Prvý zo štyroch častí na Zemplínskej Šírave sa uskutoční 12. a 13. júla.

Bratislava 6. júna (TASR) – Space Music Summer, s týmto novým názvom vstupujú tradičné hudobné festivaly do svojej jubilejnej 10. sezóny. Prvý zo štyroch častí na Zemplínskej Šírave sa uskutoční 12. a 13. júla, po ňom budú v dvojtýždňových intervaloch nasledovať dvojdňové nádielky domácej hudby na Duchonke, Ružinej a Orave.

Vďaka novému generálnemu partnerovi získavajú obľúbené festivaly nielen nový názov, ale aj nový entuziazmus a energiu, ktoré k mladým ľudom a hudobným fanúšikom neodmysliteľne patria. Okrem farebného prerodu z oranžovej do modrej v logu festivalu zaregistrujú návštevníci v tomto roku aj zmeny v hudobnej dramaturgii, ktorá sa vďaka výraznému prílevu novej krvi ešte viac priblíži mladej generácii.

Zmenou oproti minulým ročníkom je prechod v poradí prvého festivalu z rekreačnej oblasti Domaša na breh "východoslovenského mora" – ako sa zvykne označovať vodná nádrž Zemplínska Šírava. Novým domovom pre festival 12. a 13. júla sa stalo strategické miesto na malebnej pláži pri rodiacom sa Thermal parku v obci Kaluža, kde je už teraz o výstavbe niekoľko nerezových bazénov a kompletná infraštruktúra pre návštevníkov, vrátane dostatku ubytovacích kapacít či spoľahlivého dopravného spojenia. Vítaným bonusom je však možnosť kúpania, či už priamo v Zemplínskej Šírave alebo v niektorom z bazénov na pláži v bezprostrednom susedstve festivalového areálu.

Pod "zástavou Space Music Summer" vystúpia festivalové stálice Horkýže Slíže, Polemic, Slobodná Európa, A.M.O. a Konflikt, hviezdy hip-hopu na čele s Majkom Spiritom a Egom, ktorým budú sekundovať draví frontmani novej nastupujúcej generácie, zastúpení Kalim, Suverenom a Bacilom s Rakbym. O prísun novej rockovej krvi sa postarajú Paranoid, Bijouterrrier, Rock Reunion, Fictive Mary, Borra, Dilemma, Reverz Park či Fuera Fondo. Úvod každého festivalového dňa bude už tradične patriť talentovaným skupinám z domáceho regiónu, ktoré takto dostanú šancu a príležitosť na prezentáciu pred početným festivalovým publikom.

Druhá časť Space Music Summer v rekreačnej oblasti Duchonka pri obci Prašice v okrese Topoľčany sa uskutoční 26. a 27. júla, tretia v rekreačnej oblasti Ružiná pri obci Devín v okrese Lučenec 9. a 10. augusta. Záver patrí tradične Orave, festivaloví fanúšikovia sa zídu v Námestove na Ranči u Edyho 23. a 24. augusta.