Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Skupina Desmod predstaví na turné Teatro Set akustické úpravy hitov

Foto: TASR/František Iván

Ide o špeciálne vystúpenia, v rámci ktorých sú naše piesne upravované podľa toho, v akom duchu sa koncert nesie. Vystúpenia sú podčiarknuté humornými vstupmi moderátora Miša Malichera.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Skupina Desmod sa o pár dní predstaví fanúšikom v novej muzikantskej podobe. V dvanástich mestách na turné Teatro Set ponúkne zmes akustických úprav hitov a jemne drzého slova pod prísnou rukou principála, krotiteľa a eskamotéra Michala Malichera. 

Turné začínajú chlapci z Nitry 18. novembra v Žiline, ďalšími zastávkami budú 25.11. Trnava, 2.12. Veľký Krtíš, 3.12. Prievidza, 5.12. Čadca, 8.12. Piešťany, 10.12. Rožňava, 11.12. Spišská Nová Ves, 12.12. Košice, 17.12. Považská Bystrica, 20.12. Martin a 21.12. Banská Bystrica.

"Ide o špeciálne vystúpenia, v rámci ktorých sú naše piesne upravované podľa toho, v akom duchu sa koncert nesie. Vystúpenia sú podčiarknuté humornými vstupmi moderátora Miša Malichera a jeho šťavnatými poznámkami a narážkami na návštevníkov. Jeho humor nie je jemne drsný, je na hrane. Veľmi veľa budeme improvizovať, takže priamo na mieste vznikajú nové skeče, prekvapenia aj brebty. S kapelou robíme fóriky, vyťahujeme ľudí na pódium a oni s nami hrajú scénky, je to veľmi vtipné," hovorí o pripravovanom turné Mário Kuly Kollár.

Chalani z Desmodu zahrajú na turné všetky obľúbené hity ako Vyrobená pre mňa, Za tebou, Lavíny či Som na tebe závislý. Budú aj topky Chýbanie, Anjel, Nevrav mi, aký som či Vŕba z aktuálneho albumu Molekuly zvuku.

"Niekde hráme dokonca dve predstavenia za sebou, pretože tento druh koncertu má už svojich skalných fanúšikov. Už keď odchádzajú, tak sa pýtajú, že kedy zahráme Teatro Set znovu a hneď si objednávajú lístky. Piesne sme upravili do podoby, v akej ich fanúšikovia nepoznajú. Koncerty majú krásnu vianočnú atmosféru, tentoraz si nacvičíme aj nejakú vianočnú pesničku. Keď je dobrá atmosféra, tak si fanúšikovia môžu na pódiu so mnou aj zaspievať," dopĺňa Kuly.

Predstavenia sú na sedenie, aby diváci zažili dokonalú atmosféru. Skupina Desmod zavíta aj do miest, ktoré s Teatro Setom predtým ešte nikdy nenavštívila.

"Chceme si otestovať, či ideme správnym smerom a či sa naša tvorba ľuďom páči. Preto sa chceme predstaviť aj v inej ako rockovej podobe. Preto tento rok hráme aj v mestách ako Veľký Krtíš, Čadca či Rožňava," uzatvára Kuly.